Benco V80 je nový smartphone zaměřený na soukromí, fotoaparát nebo GPS zde nehledejte

Benco V80 je nový smartphone zaměřený na soukromí, fotoaparát nebo GPS zde nehledejte
2022-01-14T16:34:53+02:00
• 15. 1. 2022

Zdroj: GSM Arena

Soukromí je pro mnoho uživatelů velmi důležité, z toho důvodu například stále využívají tlačítkové „hloupé“ telefony, nebo funkce smartphonu omezí na minimum. Čas od času se některý z výrobců smartphonů pustí do experimentů, mezi takové novinky patří například model V80 od poměrně neznámého výrobce Benco, který je zaměřen primárně na soukromí uživatele.

Benco V80

Již při prvním pohledu je jasné, že u Benco V80 je něco jinak. Na zádech zařízení totiž zcela chybí jakýkoliv fotoaparát, což je na dnešní poměry opravdu nezvyklé. Na druhou stranu, uživatelé, kteří opravdu dbají na své soukromí, absenci fotoaparátu zřejmě ocení. V horní polovině zařízení se tak nachází pouze čtečka otisků prstů kapkovitého tvaru, na spodní straně pak jediný hlasitý reproduktor společně s logem výrobce. Na přední straně poté zaujme 6,5 palců velký LCD IPS displej s HD+ displej, vyšší obnovovací frekvence se zde ale nekoná. Displej v sobě ukrývá standartní kapkovitý výřez, zajímavostí ale je, že ani v něm se nenachází žádný fotoaparát. Přítomnost výřezu je tak nepochopitelná a vůbec zde nemusel být.

20220107152115 6549 1920x9092x

Zdroj: Benco

Co se týká vnitřností smartphonu, žádné zázraky zde nečekejte. Jako pohonná jednotka zde slouží 8jádrový procesor Unisoc SC9863A společně s 3GB operační pamětí a 32GB úložištěm, nebo 4GB operační pamětí a 64GB úložištěm. I přes takto malé úložiště je dobrou zprávou alespoň podpora microSD karet. Baterie má kapacitu 5000 mAh, což vzhledem k požitému hardwaru zaručí skvělou výdrž, rychlost nabíjení ale výrobce neuvádí. Pro konektivitu zde slouží WiFi a Bluetooth, GPS zde ale opět kvůli maximalizaci soukromí nečekejte.

gsmarena 005 1 640x373x

Zdroj: GSM Arena

Benco V80 bude dostupný v modré a šedé barvě, dostupnost ani cenu ale výrobce neuvádí, případní zájemci si tak budou muset ještě nějakou dobu počkat.

Zdroje: gsmarena.com, bencomobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat