Wear OS přichází s drobnými změnami, jedná se o přípravu před uvedením Wear OS 3?

Wear OS přichází s drobnými změnami, jedná se o přípravu před uvedením Wear OS 3?
2021-12-05T09:30:02+02:00
• 5. 12. 2021

Zdroj: Gizchina.com

Google ani nenapadlo o nové aktualizaci informovat na svém blogu. WearOS nově umožní snadné rozpoznání verze systému Android, kterou používají uživatelovy chytré hodinky. Společnost v tichosti zavedla nový design obrazovky „Aktualizace systému“ na hodinkách se systémem Wear OS, který obsahuje odkaz na aktuální verzi systému Android a úroveň bezpečnostní záplaty.

Wear OS

Nové rozhraní objevil u hodinek Fossil Gen 5 uživatel Redditu Gaurav5GM. Přepracovaná obrazovka aktualizací zobrazuje stav softwaru hodinek stejně jako dříve, avšak modré zaškrtnutí, které dříve označovalo, že jsou hodinky aktuální, bylo nahrazeno verzí systému Android, která je v zařízení aktuálně nainstalována.

wear os system updates screen 416x416x

Nový vzhled obrazovky „Aktualizace systému“. Zroj: Gaurav5GM, Reddit

Před touto aktualizací byly verze systému označeny písmeny, nikoli číslicemi. Uživatelé mohli být v důsledku tohoto schématu zmateni a nebylo jasné, jakou verzi systému vlastně mají. Pod informací o verzi systému Android je nově uvedeno datum bezpečnostní záplaty systému Android. Dříve bylo možné tyto informace nalézt ve spodní části seznamu „Verze“. Tyto změny jsou nově zahrnuty ve verzi 21.42.18 služby Google Play.

Nejnovější změna je zřejmě přípravou na nadcházející zavedení systému Wear OS 3 v příštím roce pro vybrané chytré hodinky. Společnost Google také na začátku roku 2021 při konferenci I/O slíbila, že systém Wear OS bude zcela přepracován. Nové drobnosti v uživatelském rozhraní jsou s největší pravděpodobností předzvěstí této změny.

Zdroje: androidcentral.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Karel Čapka

Absolvent mediálních studií a žurnalistiky. Zajímám se o moderní technologie, sociální sítě a mám rád focení. Vždy si najdu chvilku na čtení a baví mě učit se novým věcem. Zajímají mě moderní dějiny, politika, geografie, Formule 1 a vlastně ode všeho něco.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat