Herní konzole Razer poháněná novým čipem od Qualcommu se objevuje na snímcích

Herní konzole Razer poháněná novým čipem od Qualcommu se objevuje na snímcích
2021-12-02T06:30:15+02:00
• 2. 12. 2021

Zdroj: androidauthority.com

Qualcomm zřejmě spolupracuje se společností Razer na herní konzoli, který by měla být poháněna připravovaným čipem Snapdragon G3X. Konzole by měla být primárně určená pro herní vývojáře.

Snapdragon 8 Gen 1 oficiálně představen

Vývojářská herní konzole jako výsledek spolupráce Qualcommu a Rozeru

Uniklé snímky odhalují připravovanou herní konzoli, která nese název Snapdragon G3X Hendheld Developer Kit. Z toho vyplývá, že tato konzole bude primárně sloužit herním a softwarovým vývojářům. Vedle této novinky se také odhalují bližší specifikace očekávaného procesoru Snapdragon 8 Gen 1, který byl představen již dnes a měl by pohánět hned několik novinek mezi mobilními telefony.

razer qualcomm 574x692x

Zdroj: Twitter

Co se parametrů týče, tak by nová konzole měly přijít s OLED panelem s obnovovací frekvencí 120 Hz a podporou HDR. Dále by měla být vybavena display portem přes USB-C rozhraní, podporou 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 a podle dostupných informací by mělo zařízení umět streamovat hry. Do výbavy by měla dále patřit baterie s kapacitou 6 000 mAh a webová kamera s 1 080p rozlišením.

Jak jsme již psali, procesor Snapdragon 8 Gen 1 přichází se 4nm výrobní technologií což přinese ještě větší výkon, efektivitu a nižší spotřebu. Nový procesor by měl být o zhruba 20 % rychlejší a 30 % energeticky úspornější. GPU pak bude rovněž o zhruba 30 % rychlejší a 25 % energeticky úspornější, než předchozí generace.

V tuto chvíli není zatím jasné, kdy bude tato vývojářská konzole oficiálně oznámena, ale je zcela možné, že to bude již velmi brzy.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat