Samsung testuje novou aplikaci Expert Raw, bude určena nejen pro fotografické nadšence

Samsung testuje novou aplikaci Expert Raw, bude určena nejen pro fotografické nadšence
2021-11-26T16:30:30+02:00
• 26. 11. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Samsung plánuje uvést aplikaci která nese název Expert Raw a bude určena především pro nadšence do fotografování. Aplikace přinese pokročilé funkce a možnosti exportu do aplikace Adobe Lightroom.

Aplikace Expert RAW od Samsungu potěší fotografické fanoušky

Samotná aplikace fotoaparát, kterou obsahují telefony Samsung nabízí poměrně mnoho funkcí a možností, jak nejen pořídit kvalitní snímek, ale také ovlivnit jeho výslednou kvalitu. Pokud ale chceme z fotografie dostat ještě více a potřebujeme více funkcí, aplikace fotoaparát samozřejmě naráží na své limity. A právě proto se Samsung rozhodl přijít s aplikací, kterou ocení především ti, kdo to s fotografií myslí vážně.

samsung expert raw 656x360x

Zdroj: Android Police

Aplikace Expert Raw se momentálně nachází v beta verzi a je k dispozici v obchodě Galaxy Store. Aplikace přináší funkce jako například podpora více snímkového 16bitového formátu pro všechny senzory. Pro srovnání, standardní aplikace fotoaparát nabízí podporu RAW pouze pro hlavní a ultra široký senzor. Více snímkový formát by měl přinést lepší kvalitu, dynamický rozsah a ostrost RAW fotografií. Aplikace Expert RAW dále přinese podporu HDR, bezztrátovou podporu JPEG, možnosti nastavení režimu PRO (nastavení ISO, nastavení rychlosti závěrky, expozice, možnost manuálního ostření a další). Aplikace by rovněž měla umět export RAW profilů do aplikace Lightroom od Adobe.

Aplikace by měla být dostupná momentálně pouze pro telefon Samsung Galaxy S21 Ultra a operační systém Android 12. Později by podporu měly získat i Galaxy S21 Plus a Galaxy Tab S5e.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat