iOS 15.2 beta 2 přináší novou funkci zabezpečení komunikace v aplikaci Zprávy

iOS 15.2 beta 2 přináší novou funkci zabezpečení komunikace v aplikaci Zprávy
2021-11-10T16:30:50+02:00
• 10. 11. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společnost Apple vydala druhou betaverzi aktualizace iOS 15.2. Ta mimo jiné přináší jedno zásadní vylepšení v oblasti bezpečnosti pro aplikaci Zprávy. Tuto novinku Apple poprvé oznámil letos v srpnu a nyní je možné jí vyzkoušet.

Apple vylepšuje zabezpečení aplikace Zprávy z hlediska nevhodného obsahu

Společnost Apple původně oznámila celkem tři novinky – detekci potenciální možnosti zneužívání dětí v rámci iCloud fotek, aktualizaci Siri a právě zmiňovanou bezpečnostní novinku v aplikaci Zprávy. Do druhé betaverze systému iOS 15.2 se nakonec dostala pouze aktualizace pro Zprávy. Její funkce spočívá v tom, že aplikace Zprávy bude upozorňovat na sexuální obsah v přijímaných a odesílaných fotografiích. Tato funkce nebude ve výchozím nastavení povolena. Rodiče jí mohou aktivovat prostřednictvím funkce Rodinné sdílení.

ios15 2 zpravy 1600x800x

Zdroj: 9to5mac

Pokud bude tato funkce aktivní a obdrží-li dítě fotografii, která bude obsahovat nahotu, tato fotografie bude rozmazaná. Dítě bude varováno a budou mu předloženy informace, jak s takovým obsahem naložit. Fotografii si ale bude mít možnost následně zobrazit. Stejná ochrana bude fungovat i v případě, že se dítě bude pokoušet odeslat fotografii obsahující nahotu, nebo jiný sexuální obsah. Apple chtěl původně v takových případech upozornit rodiče v případě, že by bylo dítě mladší 13 let. Na základě negativní odezvy od toho ale nakonec upustil. Primárně se Apple chce zaměřit na lepší osvětu mladistvých v případě, že takový obsah přijmou, nebo budou chtít odeslat.

Samozřejmě zde vystupuje otázka, jak je to s ochranou soukromí. Společnost Apple může pomocí svých algoritmů analyzovat obsah fotografií. Společnost ale deklaruje, že komunikace ve Zprávách je i v tomto případě stále zabezpečena end-to-end šifrováním.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat