Jak pomocí AirPlay zrcadlit obsah z iPhonu do Macu návod

Jak pomocí AirPlay zrcadlit obsah z iPhonu do Macu [návod]
2021-10-30T16:30:39+02:00
• 30. 10. 2021

Zdroj: Apple

Společnost Apple v průběhu týdne vydala nový operační systém macOS Monterey, který si můžete stáhnout do svého Macu. Systém přinesl mnoho novinek, ovšem tentokrát se zaměříme na jednu z nich – AirPlay. 

Právě přes AirPlay nově můžete streamovat z iPhonu do MacBooku veškerý obsah (video a zvuk). Je to velmi jednoduchý proces, přesto jsme si pro vás připravili krátký návod, jak AirPlay s MacBookem propojit. 

AirPlay: macOS Monterey 

Váš první krok bude instalace macOS Monterey. Ještě předtím ale zkontrolujte, zda je váš MacBook kompatibilní. Doporučujeme před instalací nového systému veškerá data zálohovat, kdyby se v průběhu instalace něco pokazilo. Poté přejděte do Předvolby systému > Aktualizace softwaru a poté klikněte na Nainstalovat macOS Monterey. 

AirPlay: Streamování ze svého iPhonu

AirPlay najdete v Ovládacím centru na iPhonu. Zde klepněte na „Zrcadlení obrazovky“, čímž zobrazíte seznam způsobilých zařízení ke streamování. Pokračujte a ze seznamu vyberte svůj Mac. Následně by měl váš počítač s macOS Monterey zrcadlit obsah z vašeho iPhonu. 

AirPlay AirPlay

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pokud byste chtěli pro svůj Mac nastavit heslo (AirPlay), přejděte do Předvoleb systému, klikněte na Sdílení a poté nastavte heslo. 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat