Huawei mobily bez GMS konečně umí platit v obchodech přes NFC

Huawei mobily bez GMS konečně umí platit v obchodech přes NFC
2021-10-17T09:53:45+02:00
• 15. 10. 2021

Zdroj: Huawei

2

Huawei se stále nenachází v nejlepší kondici, jelikož chybí podstatné aplikace a služby. Pokud už chcete používat novější Huawei mobily, měli byste si zkontrolovat, jestli jsou potřebné aplikace v obchodě AppGallery. Například Youtube zde nikdy nenajdete, tedy dokud budou platit sankce vůči čínské společnosti. V takovým případech se musíte spolehnout na webovou verzi nebo alternativní službu. Bohužel placení v obchodech nebylo možné a zatím jsme čekali na nějaké řešení. Konečně jsme se dočkali, ale není moc služeb na výběr.

Placení v obchodech s Huawei mobily

Hodně bank na začátku trendu placení smartphonem v obchodech nabízelo vlastní aplikaci a vlastní řešení, ale následně došlo k podpoře služeb Google Pay a Apple Pay. Jejich aplikace ztratily funkci placení a vše se nechalo na zmíněné služby. To ale zároveň znamenalo, že možnost placení na smartphonech Huawei jen s HMS službami (alternativa ke Google Službám) nemá možnost placení přes NFC. Bylo jasné, že se společnosti musí znovu pustit do vývoje. Zde ale musí řešit, jestli je trh s takovými mobily dostatečně velký a jestli vývoj bude rentabilní, společně i s provozem samotné služby.

curve pay hero 800x600x

Zdroj: Curve

Konečně jsme se ale dočkali a Huawei mobily bez Google služeb nabízí možnost placení přes NFC v obchodech. K dispozici jsou dvě služby, aspoň v případě českého uživatele. První je omezena na klienty banky Raiffeisenbank. Ta uvolnila do AppGallery aplikaci RayPay, která umožňuje využití NFC pro placení.

„Mobilní platby jsou u klientů Raiffeisenbank oblíbené. Každý den je využije okolo 20 % našich klientů, přičemž nabízíme plnou paletu služeb pro platby mobilem nebo hodinkami, které jsou v České republice dostupné. Jako jediná banka na českém trhu nyní tyto platby nabízíme i pro Huawei NFC telefony s Huawei AppGallery,” říká Michal Bošina, Digital Channels Expert Raiffeisenbank.

Sice se jedná o pozitivní informaci, ale je otázka, kolik klientů Raiffeisenbank má mobilní telefon Huawei bez Google Služeb. Naštěstí došlo ke spuštění i druhé služby. Tentokrát se jedná o fintech firmu Curve. Její hlavní výhodou je fakt, že vám stačí účet u této služby, do kterého si pošlete peníze a ty pak používáte pro placení.

Huawei tak konečně nabízí velmi podstatnou službu pro mnohé případné zájemce o tyto mobily.

Zdroj: insmart.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Michal Tube Řepecký

16. 10. 2021, 10:00

Pripsal bych do titulku Huawei mobily bez GMS, tedy bez Google. Jinak je ten titulek dost zavadejici

Jaroslav Urban

15. 10. 2021, 20:18

Hodily by se odkazy

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat