Mobilní signál se rozšiřuje do dalších stanic metra aktualizováno

Mobilní signál se rozšiřuje do dalších stanic metra [aktualizováno]
2021-09-17T14:55:43+02:00
• 17. 9. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Aktualizováno 17. 9.

Po nějaké době zde máme další aktualizaci v dostupnosti pokrytí mobilním signálem v pražském metru. Od dnešního dne se tak mohou cestující připojit ve stanicích Ládví na lince C a Strašnická na lince A. Samozřejmě jsou součástí i přilehlé tunely. Dostupná je technologie LTE i 5G. V tuto chvíli je signál dostupný v 53 stanicích.

E fOk9BXMAwxvz1 1000x1000x

Zdroj: DPP

Aktualizováno 11. 7.

Po několika týdnech zde máme další aktualizaci v rámci dostupnosti mobilní sítě v pražském metru. DPP informuje, že signál byl rozšířen o stanice Vysočanská, Kolbenova, Hloubětín a Kobylisy. S tím také souvisí i přilehlé tunely, přičemž je zde dostupnost LTE i 5G. Na budování se opět podílí společnosti T-Mobile, Vodafone, O2 a CETIN.

Aktuální pokrytí

  • Trasa A: Flora, Náměstí Míru, Muzeum, Můstek, Staroměstská, Malostranská, Hradčanská, Dejvická, Bořislavka, Nádraží Veleslavín, Petřiny, Nemocnice Motol
  • Trasa B: Hloubětín, Kolbenova, Vysočanská, Českomoravská, Palmovka, Invalidovna, Křižíkova, Florenc, Náměstí Republiky, Můstek, Národní třída, Karlovo náměstí, Anděl, Smíchovské nádraží, Radlická, Jinonice, Nové Butovice, Hůrka, Lužiny, Luka, Stodůlky, Zličín
  • Trasa C: Kobylisy, Nádraží Holešovice, Vltavská, Florenc, Hlavní nádraží, Muzeum, I. P. Pavlova, Vyšehrad, Pražského povstání, Pankrác, Budějovická, Kačerov, Roztyly, Chodov, Opatov, Háje
E52ZrHzVUAMcg2k 800x576x

Zdroj: DPP

Aktualizováno 31. 5.

Máme zde další aktualizaci ohledně pokrývání stanic metra mobilním signálem. DPP od dnešního dne nabízí ve spolupráci s mobilními operátory stanice Zličín, Stodůlky a Jinonice (linka B). K dispozici je LTE i 5G. K dnešnímu dni je pokryto 46 stanic z 61.

2021 16 03 20 28 04 800 800 2 16 3 2021schema mobilniho signalu bila 01 1622454724 800x576x

Zdroj: DPP

Aktualizováno 16. 3.

Operátor T-Mobile dnes informoval, že došlo k pokrytí další stanice metra. Jde konkrétně o stanici Radlická, která se podle předchozích zpráv měla dočkat pokrytí právě tento měsíc. Zveřejnil také aktuální mapu pokrytí stanic a tunelů metra, kterou můžete vidět níže.

signal 1024x512x

Zdroj: T-Mobile

Původní článek 4.3.

Naposledy nás operátoři informovali na konci minulého roku o rozšíření pokrytí signálem LTE ve stanicích metra Hůrka, Lužiny a Náměstí míru. Práce na pokrývání dále pokračují a dnes se oficiálně pokryly další tři stanice pražského metra.

Signál LTE na dalších třech stanicích a přilehlých tunelech, již brzy také na Radlické

Nově se tak připojíte k internetu přes LTE nebo si zavoláte na stanici Flora, Nové Butovice a Luka. Pokrytí se týká také přilehlých tunelů. Ještě tento měsíc se má signál rozšířit také na stanici Radlická.

signaldpp 800x576x

Aktuální pokrytí stanic; zdroj: DPP

Na konci minulého roku se hovořilo také o brzkém pokrytí stanice Jinonice, což je pravděpodobně také stále v plánu, ačkoliv to nyní operátoři nezmiňují. Po pokrytí této stanice a přilehlých tunelů vznikne totiž souvislý úsek s LTE od stanice Českomoravská až po Luka (na lince B).

CETIN, který spolu s třemi operátory spolupracuje na pokrytí, pak na Twitteru slibuje, že do konce roku 2021 má být pražské metro kompletně pokryto.

Zdroje: twitter.com, twitter.com, dpp.cz, twitter.com

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Pavel Adamec

22. 7. 2021, 16:14

Super, každá takhle zpráva o dalších a dalších stanicích mě vždy potěší. CETIN i operátoři dělají dobrou práci.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat