Oficiálně: Xiaomi 11T a 11T Pro dostanou aktualizaci i na Android 14

Oficiálně: Xiaomi 11T a 11T Pro dostanou aktualizaci i na Android 14
2021-09-09T17:55:08+02:00
• 9. 9. 2021

Zdroj: Xiaomi

Nebývá zvykem, aby společnost prozradila jen tak nějaké informace o chystaných novinkách. Některé firmy ale mají odlišnou strategii a postupně prozrazují některé specifikace před finálním představením. Společnost Xiaomi nám potvrdila příchod novinek Xiaomi 11T a Xiaomi 11T Pro. Také jsme se dozvěděli poměrně klíčovou vlastnost nových mobilů.

Xiaomi mění označení nejen smartphonů

Lepší podpora

Smartphony se snaží odlišovat nejrůznějšími technologiemi, ale v oblasti top modelů se již hůře inovuje, respektive technologické skoky již nejsou tak velké. Firmy ale asi objevily novou možnost konkurenčního boje. Tím samozřejmě myslíme aktualizace systému. Některé společnost stále nabízí jen dva roky běžných aktualizací systému a třeba tři roky bezpečnostních záplat. Naštěstí se ukazuje nový trend.

Xiaomi chystá MIUI Pure Mode

Výrobce Xiaomi již nyní před oficiálním uvedením novinek Xiaomi 11T a Xiaomi 11T Pro informuje, že tyto mobily dostanou tři generace aktualizací systému. Sice nemáme potvrzeny specifikace, ale zřejmě novinky přijdou se systémem Android 11. Dostanou tedy ještě Android 12, Android 13 a Android 14. Aby toho nebylo málo, tak bezpečnostní aktualizace budou dostupné po dobu čtyř let.

xiaomi android 553x261x

Zdroj: Xiaomi

V tuto chvíli Xiaomi přislíbilo takto dlouhé aktualizace jen na nadcházející modely. Následně dojde k vyhodnocení dat a pravděpodobně dojde k rozšíření aktualizací i na další smartphony. Neočekáváme ale, že by se něco změnilo u již existujících mobilů.

„Společnost Xiaomi se zavázala poskytovat uživatelům špičkový hardware a dlouhotrvající výkon. V návaznosti na tento slib společnost Xiaomi prodlužuje životní cyklus chytrých telefonů značky Xiaomi zajištěním tří generací aktualizací operačního systému Android. Uživatelé tak mohou své telefony používat delší dobu a také si užívat nejnovější funkce operačního systému. Současně také poskytneme uživatelům aktualizace zabezpečení, které zajistí, že jejich zařízení budou po celou tuto dobu bezpečně fungovat.“

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat