Mapy.cz vylepšují navigaci o užitečné prvky

Mapy.cz vylepšují navigaci o užitečné prvky
2021-09-17T18:00:14+02:00
• 17. 9. 2021

Zdroj: Seznam.cz

4

Seznam.cz se skutečně stará o svou službu a aplikaci Mapy.cz. Dá se říci, že každý měsíc se dočkáme nějaké funkce. Někdy jsou drobné, jindy mají velká potenciál. Například minule jsme vás informovali o přidání profilů uživatelů, přičemž co nevidět dojde k rozšíření možností. Tentokrát zde máme úpravu samotné navigace.

Aplikace Mapy.cz dostává profily pro uživatele

Navigace a Mapy.cz

Navigace se vždy hodí, zejména se zobrazením trasy, ale někdy samotné hlasové povely nejsou tak jednoznačné, abyste poznali, kde máte odbočit. Občas je dopravní situace navíc komplikovaná a zorientovat se podle hlasu a mapy nemusí být nejlepší. Nová verze Mapy.cz vylepšuje animace a zejména pak natočení mapy, aby bylo lépe vidět, kam máte zahnout nebo kterým směrem pokračovat.

telefon v aute sipka navigace 2 1800x1200x

Zdroj: Mapy.cz

Podstatnější funkcí je samotné zvýraznění pomocí šipek, kde je kýžená odbočka nebo kam pokračuje směr jízdy. Navigace by tak měla být přehlednější a možná se vyhnete zmatkům.

„Novinka přináší kompletně přepracovanou práci s animacemi v naší navigaci. Mapa se nově naklápí a natáčí tak, aby uživatelé vždy viděli nejlepší náhled křižovatky, u které mají v plánu nějaké odbočení. Druhou úpravou je pak zvýraznění pokynu na trase bílou šipkou s tečkou, aby bylo lépe vidět, k jakému místu přesně patří hlasový povel,“ říká Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz

Každé vylepšení navigace je vítané, byť se může jednat jen o přidání šipek. Nyní si asi počkáme další měsíc, na další novinku, ale o jakou půjde, je těžké odhadovat.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vladimír Šmíd

19. 9. 2021, 16:26

Víte, nabídky ohledně dat jsou nafouknuté NIC! Mně by docela stačilo, kdybych zaplacená data mohl čerpat až do konce, a ne jen 30 dní. Zaplatím 100 MB a vyčerpám 20. Zbytek propadne a zase znova. Proč operátor stále trvá na 30 dnech a ne na využití všech zaplacených dat? Snadno si každý domyslí, zisk bez reciproce. Asi jako u pošty. Koupíte známku, ale dopis nepošlete. Výborný zisk. Víc už to neřeším.

Pavel Navrátil

19. 9. 2021, 13:57

Za mě hodně slušná navigace Mapy.cz. Několik let jsem používal placenou verzi Sygic, ale ta poslední dobou strádá a dle mě odchází do věčných lovišť … Mapy.cz jsou graficky pěkné a dobře se podle ní jezdí ! Jen škoda, že se trasa nedá naplánovat podle GPS souřadnic, ale tak snad do budoucna se to nějak vyřeší novější aktualizací … Ale za mě jinak super a držím palce v dalším dobrém vývoji !!!

Vaclav Dufek

19. 9. 2021, 6:31

Navigace a mapy jsou super, jenom postrádám jako řidič kamionu omezení tonáže na trase a průjezdnou výšku viaduktů, popřípadě jiné zákazy týkající se vozidel nad 3,5 tuny. Děkuji.

Robert Seifried

18. 9. 2021, 8:33

Moc hezký článek i snaha Seznamu o neustálé zlepšování, nicméně, kdy se konečně (!) dočkáme upozornění na stacionární radary? Přitom to je takový základ a nic moc složitého, že to mělo být dostupné již před x lety…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat