LinkedIn to vzdává se Stories, pracuje na novém formátu

LinkedIn to vzdává se Stories, pracuje na novém formátu
2021-09-01T09:30:46+02:00
• 1. 9. 2021

Zdroj: LinkedIn

Dočasné příběhy se dostaly na nejrůznější platformy, dokonce i na Youtube. Nějaký čas si s tímto formátem pohrávala i sociální síť Twitter, kde se funkcionalita jmenovala Fleets, ale již neexistuje. Tzv. Stories adoptovala i sociální síť LinkedIn a po roce fungování došlo ke stejnému rozhodnutí jako u Twitteru.

LinkedIn padl do rukou Microsoftu

LinkedIn a Stories

O dočasných příbězích na LinkedIn se začalo hovořit již v roce 2018, ale teprve o dva roky později se začalo s interním testováním, přičemž ne dlouho na to jsme se dočkali Stories. Sociální síť si slibovala rozšíření možností a také lepší interakce mezi uživateli. To se do jisté míry podařilo, ale komunita dala jasně najevo, co chce a co naopak nechce.

LinkedIn uvádí v oficiálním textu, že uživatelé nechtějí, aby se jejich videa smazala po uplynutí nějaké doby. Navíc chtějí, aby byl obsah dostupný na jejich profilech pro pozdější zhlédnutí. Jde o pochopitelnou reakci na sociální síti, která je určena pro profesionály a tak trochu se jedná o trh práce, nabídek a možností z pracovního prostředí.

stories linkedin 960x900x

Zdroj: LinkedIn

Došlo k rozhodnutí, že Stories na LinkedIn oficiálně skončí na konci září. Nasbírané zkušenosti ale nebudou zapomenuty a dojde k vytvoření nového typu obsahu, který bude více vyhovovat uživatelům této sociální sítě. Z vyjádření se dá odhadnout, že se v nějaké podobě vrátí krátká videa, která budou dostupná po neomezený časový úsek a budou dostupnější, tedy budou mít své místo na profilu každého uživatele. Zatím nebylo stanoveno ani přibližně datum, kdy se objeví nový formát.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat