LinkedIn padl do rukou Microsoftu

LinkedIn padl do rukou Microsoftu
2016-06-13T15:28:50+02:00
• 13. 6. 2016

Zdroj: LinkedIn

LinkedIn již delší dobu nevykazuje příliš mnoho změn. Pár let se tak různí analytici dohadovali, jaký bude jeho vývoj a zda o něj nebude mít zájem jedna z větších firem, která na momentálním trhu dominuje. Tak se taky stalo a nyní se LinkedIn připojuje pod obrovské impérium Microsoftu, který za tuto službu zaplatil přes 26 miliard dolarů. Konkrétně se bavíme o 26,2 miliardách dolarů, což je v přepočtu přibližně 629,90 miliard korun českých.

Společnost uvedla, že prozatím nejsou plánovány žádné razantní změny a vše bude při starém. Jeff Weiner, CEO společnosti LinedIn, zůstane i nadále na své pozici, akorát bude podávat zprávy Satya Nadellovi, což je CEO Microsoftu. Celá transakce by pak měla být dokončena do konce roku 2016.

Microsoft za těch pár let již stihl nakoupit pár zářných projektů, nicméně toto je doposud největší krok momentálního CEO. Jedná se o velmi chytrý krok, který by mohl napomoci zajistit Microsoftu pozici lídra v poskytování určitých služeb a nástrojů. Jako nedávné „nákupy“ si můžeme uvést kalendář Sunrise nebo „úkolníček“ Wunderlist. To vše by pak mělo zapadat pod Office 365 a další cloudové služby.

Bude ještě velmi zajímavé, jak Microsoft implementuje všechny možnosti LinkedInu do svých služeb a co se vše dostane k obyčejným uživatelům. Na jednu stranu se snad konečně dočkáme nového designu celé služby, jelikož ten momentální je při nejmenším zastaralý. Nezbývá než zkřížit prsty a doufat, že LinkedIn zůstane v jádru takový, jaký je a dočkáme se jen pozitivních změn.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat