iPhone 13 může podporovat satelitní komunikace

iPhone 13 může podporovat satelitní komunikace
2021-09-02T13:30:27+02:00
• 2. 9. 2021

Zdroj: 9to5Mac

Velmi spolehlivý a populární analytik Ming-Chi Kuo, který se specializuje výhradně na Apple, prozradil budoucí funkce iPhone 13. Apple má údajně v plánu přidat satelitní komunikace. 

Bloomberg a Ming-Chi Kuo přišli s informací, že budoucí iPhony budou zahrnovat hardware schopný komunikovat se satelity na nízké oběžné dráže, ale software k jeho použití nemusí být uzpůsoben. 

iPhone 13

Apple se zaměřuje hlavně na pomoc uživatelům v nouzových situacích. Satelity například umožní uživatelům odesílat texty záchranářům, a to i na vzdálená místa bez mobilní služby. Bloomberg však upozorňuje, že funkce pravděpodobně nebudou připraveny do příštího roku. 

Taková informace se ale poprvé objevila už v roce 2019, takže zhruba dva roky víme o tom, že Apple nějakou podobnou funkci plánuje, nebo si minimálně s její myšlenkou pohrává. Právě iPhone 13 by se měl stát prvním Apple telefonem, který funkci bude podporovat, byť systémově až o rok později. 

iPhone 13

Zdroj: 9to5Mac

Vyvíjí se dvě související funkce satelitního připojení. Apple totiž zřejmě integruje nouzové satelitní zasílání zpráv do aplikace Zprávy, což uživatelům umožní kontaktovat záchranné služby a blízké přátele bez jakéhokoli mobilního signálu. Nouzové zprávy se budou zobrazovat jako šedé bubliny, které se připojí k tradiční modré iMessage a zelené SMS. Telefonní hovory mohou být nakonec také podporovány.

Druhou funkcí by byl přímější mechanismus hlášení závažných mimořádných událostí, jako jsou havárie letadel a potápějící se lodě. Připojení k satelitu by podle zpráv vyžadovalo, aby byl uživatel venku. Získání signálu může trvat až jednu minutu. Dostupnost satelitních funkcí se bude lišit podle regionu v souladu s místními zákony.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat