Celosvětové prodeje bezdrátových sluchátek vzrostly jen o 6,4 %

Celosvětové prodeje bezdrátových sluchátek vzrostly jen o 6,4 %
2021-09-07T16:30:57+02:00
• 7. 9. 2021

Redmi Earbuds 3 Pro; Zdroj: Redmi

Zdá se, že globální trh s bezdrátovými sluchátky (zkratka TWS) dosáhne svého stropu, protože prodeje meziročně vzrostly o 6,4 %, což je nejnižší hodnota za poslední tři roky. V číselném vyjádření dosáhl trh ve druhém čtvrtletí letošního roku na 58,3 mil. prodaných kusů. 

Celosvětový trh s chytrým osobním audio zbožím celkově vzrostl o 4,7 %, prodáno bylo totiž 99,8 mil. kusů. Samotný Apple, který je lídrem celého trhu, zaznamenal svůj vůbec první pokles. Prodeje AirPods klesly o 25,7 % a ve druhém čtvrtletí 2021 dosáhly na 15 mil. kusů. 

Celosvětové prodeje: Xiaomi zaujímá druhé místo

Apple i ale i přesto udržel vedoucí postavení v TWS kategorii, ale pokles vedl k tomu, že se tržní podíl společnosti snížil pod 30 %. Navzdory vzestupům a pádům je klíčový výhoda Applu jasná – má uživatelský ekosystém, kterému jsou uživatelé velmi věrní. Vydání nových AirPods ve druhé polovině roku tuto kategorii opět prodejně posílí, ale rostoucí nasycení trhu může být překážkou. 

Celosvětové prodeje

Zdroj: TechRadar

Xiaomi se umístilo na druhém místě, přeskočilo Samsung, a to díky 5,3 mil. prodaným kusů. Mezitím tržní podíl Skullcandy dosáhl rekordních 7%, což jej poprvé posunulo na čtvrté místo. Úspěch společnosti Skullcandy je přičítán jejímu agresivnímu zaměření na cenově dostupnou sestavu, jako jsou Dime, Jib a Sesh, která cílí na mladší demografické skupiny než Samsung nebo Apple.

Zdroj: techradar.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat