Apple aktualizuje kancelářský balík iWork

Apple aktualizuje kancelářský balík iWork
2021-09-29T16:30:50+02:00
• 29. 9. 2021

Zdroj: 9to5Mac

Kancelářský balík programů iWork, který byl vytvořen společností Apple, dozrává další důležité aktualizace. Součástí balíku jsou aplikace Pages, Numbers a Keynote. A osobně si troufám říci, že se jedná o nejlepší kancelářský balík, který lze na macOS provozovat. 

Apple přináší aktualizaci pro iWork

Jelikož se chystá finální verze macOS Monterey, Apple pro uživatele připravil aktualizaci balíku iWork, která přináší nové pozoruhodné funkce včetně hlubší integrace fotoaparátu a podobně. Pojďme se na jednotlivé novinky podívat. Začněme s Keynote 11.2 pro iPhone a macOS. 

Keynote 11.2 nabídne ještě poutavější prezentace, protože vám umožní používat fotoaparát ve vašem iPhonu nebo iPadu k tomu, abyste obsah z fotoaparátu zobrazili ve svých prezentacích. Máme tu také nové ovládací prvky, které umožňují snadný přístup k navigátoru snímků, klávesovým zkratkám, zdrojům živého videa nebo ovládacím prvkům pro více prezentátorů při prezentaci. 

Apple

Zdroj: 9to5Mac

Přetažením nově zkopírujete text, obrázky a další položky mezi aplikacemi na iPhonu s iOS 15. Okamžitý překlad vám pak umožňuje přeložit vybraný text až do 11 jazyků a přidat překlad do své prezentace jediným klepnutím. Poslední novinkou je zvukový graf, který zpřístupňuje grafy lidem s poruchou zraku přehráváním zvukového tónu, který mění výšku tak, aby představoval různé hodnoty.

Pages 11.2 nově na iPhonu automaticky zobrazuje text, obrázky a další prvky v souvislém toku optimalizovaném tak, aby se vešel na vaši obrazovku, takže dokumenty lze ještě snadněji číst a upravovat. Máme tu také možnost přetahovat obsah mezi aplikacemi, viz Keynote 11.2 – to samé platí pro zvukový graf. 

Numbers 11.2 přináší aktualizované kontingenční tabulky, které poskytují účinný a flexibilní způsob zobrazení a analýzy dat. Nově je možné ihned zobrazit data podle součtu, průměru a počtu. Radarové grafy pak pomáhají vizuálně porovnávat více proměnných najednou a snadno ukázat podobnosti a rozdíly ve vašich datech. Vylepšené rychlé filtry vám pomohou snadno vybrat hodnoty, které chcete skrýt nebo skrýt, a vylepšené filtry najdou ve vašich datech duplicitní položky a jedinečné hodnoty. 

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat