E-shopy vám už doručí balík i do kufru auta

E-shopy vám už doručí balík i do kufru auta
2021-08-26T13:30:01+02:00
• 26. 8. 2021

Zdroj: DoDo

V poslední době se rozmohlo doručování zásilek z e-shopů do boxů, které jsou automatizované. Nyní ale přichází zcela nová služba, která má sice své limity a podmínky, ale posouvá využití moderních technologií dál. Novinka se jmenuje Doručení do mého automobilu.

Doručení do mého automobilu

Za novou službou stojí společnosti ŠKODA AUTO, Alza.cz, Zásilkovna a DoDo a jejím cílem je nabídnutí doručení zásilky přímo do kufru vašeho auta. Je zde ale několik podmínek a hned první je zcela pochopitelná. Musíte mít vůz značky Škoda, konkrétně to platí pro modely vyrobené po roce 2019. Zatím ale nebude dostupná pro ENYAQ iV, KAMIQ a SCALA, tyto auta se dočkají až později.

„Spokojenost našich zákazníků je pro nás nejvyšší prioritou. Proto jsem rád, že jsme jim jako přední inovátor na poli evropské e-commerce tuto bezpečnou bezkontaktní službu dokázali nabídnout mezi prvními partnery v Česku. Na realizaci projektu se naše týmy IT a logistiky podílely od jeho prvotní koncepce. Díky tomu je služba plně integrovaná do našeho ekosystému a pro zákazníky vlastnící technicky způsobilý automobil stejně přístupná jako běžné doručení do AlzaBoxu,“ uvedl Tomáš Havryluk, místopředseda představenstva Alza.cz.

doruceni do kufru 01 1080x781x

Zdroj: Alza

Dále musí mít majitel vozu aplikaci MyŠKODA a aktivovaný balíček Care Connect společně s funkcí Vzdáleného Odemknutí/ Zamknutí. Při zadávání doručení balíčku do vozu musí zákazník pamatovat na rozměry a volný prostor v kufru. Navíc zadá, kde se přibližně bude nacházet auto a v jaký čas. Také musí mít vůz k dispozici připojení k internetu a také musí být na dostupném místě bez překážek. Služba je dostupná jen v Praze a přilehlém okolí.

„Dlouhodobým cílem DoDo je zefektivňovat městskou logistiku. Klíčem k tomu je být schopen každou objednávku doručit v přesný čas, který daný zákazník preferuje, a co je možná ještě důležitější, na pro něj nejvhodnější místo. Spolupráce se ŠKODA AUTO je skvělou příležitostí, jak se v tomto směru posunout zase o něco dále, protože doručení do kufru auta je pro určitý typ objednávek ideálním řešením, díky kterému zákazník šetří čas a může se věnovat věcem, které jsou pro něj skutečně důležité,“ popisuje novinku výkonný ředitel DoDo Martin Marek.

Alza uvádí, že cena služby je stanovena na 149 Kč. Jedná se o technologickou novinku, ale zároveň přes stanovené limity a podmínky asi nebude příliš rozšířená.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat