Zablokovali vám WhatsApp účet? Konečně se dočkáme jednodušší pomoci

Zablokovali vám WhatsApp účet? Konečně se dočkáme jednodušší pomoci
2021-07-13T18:00:56+02:00
• 13. 7. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

3

Komunikační služby musí hlídat obsah a samotnou konverzaci. Respektive musí nabízet nástroje, které eliminují zneužívání účtů a ochrání uživatele. Mnohdy se tak spoléhají na automatizované systémy, jako je tomu u WhatsApp. Bohužel nejsou dokonalé a někdy zablokují účet neoprávněně. Následně je ale velmi těžké získat vše zpět. Některým se nepodařilo získat svůj účet zpět, jiní se museli snažit i několik měsíců. WhatsApp ale začal pracovat na jednoduchém nástroji, který by měl celý proces zjednodušit.

Přezkoumání zablokování

Pokud vám nyní zablokují účet na základě podezřelého chování a nebo domnění, že porušujete podmínky služby, tak se musíte nějak prokousat přes podporu a snažit se, aby byl účet odblokován. Tato cesta je nejsnadnější pro anglicky hovořící uživatele. Čech bude mít trochu komplikace, pokud neumí anglicky na dostatečné úrovni.

WhatsApp konečně pracuje na nastavení kvality videa

Web WABetainfo dokázal odhalit části zdrojových kódů v aplikaci pro Android, které naznačují příchod poměrně jednoduchého nástroje. Pokud dojde k zablokování vašeho účtu, aplikace vás o tom informuje na speciální obrazovce, přičemž v dolní části bude odkaz na přezkoumání zablokování.

WhatsApp

Zdroj: Dotekomanie.cz

Dokonce jsou připraveny i dvě obrazovky pro vyřešení problému. Jedna informuje, že zablokování je legitimní a druhá se rovnou omlouvá a informuje, že účet byl obnoven. Přímo v textu je uvedeno, že automatizovaný systém blokování mylně zablokoval účet. Ve své podstatě WhatsApp přiznává nedokonalost svého systému.

Součástí žádosti o přezkoumání je také možnost doplnění informací, přičemž samotnou žádost by měl prověřovat nějaký pracovník společnosti WhatsApp. Asi budou zavedeny nějaké limity na to, kolik takových přezkumů můžete zaslat a v jakém časovém rozpětí. Vzhledem k tomu, že se novinka neobjevila ani v rámci beta verze, může trvat i několik měsíců, než bude spuštěna.

Zdroje: wabetainfo.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Josef Lesov

14. 7. 2021, 8:17

„Milně“, znamená, že vám účet zablokují na dálku několika set mil. Tato chybička vás/nás nezabije, narozdíl od jedovatých vachcín. Lidé za kecky a mobil, podstupují dobrovolně euthanasii.

Jiří Michalík

13. 7. 2021, 18:20

Mám rád Vaše články, ale opravdu „milně zablokoval účet“??? Málem mě z toho „omilu omili“… a co teprve Češi, co neumí česky, Ti to budou mít s odblokováním ještě těžší 😁…

Přemysl Vaculík

VIP 13. 7. 2021, 18:22

Asi erupce na slunku. Toto se stává maximálně jednou za rok ;) Díky, opraveno.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat