Google Meet je znovu omezen pro osobní účty

Google Meet je znovu omezen pro osobní účty
2021-07-13T16:30:35+02:00
• 13. 7. 2021

Zdroj: Google

S příchodem pandemie došlo k přesunu co nejvíce činností do online prostoru, což se týkalo i schůzek, jednání a také běžné komunikace napříč lidmi. Došlo k rozmachu video konferenčních služeb, u čeho nesměl chybět ani Google. Ten má rovnou dvě služby pro toto použití. První je Google Duo pro osobní účty a Google Meet spíše pro pracovní a studijní prostředí. Druhá služby je sice zdarma, ale pro plné využití bylo potřeba mít placené Google účty. Společnost ale udělala změnu a uvolnila na několik měsíců kompletně Meet pro všechny. Již ale nedošlo k prodloužení.

Limity pro Google Meet

Sice česká verze nápovědy ještě nezmiňuje limity pro Google Meet při využití účtů zdarma, ale anglická obsahuje všechny podrobnosti. Pokud si tedy nebudete platit Google účet, tak platí tato pravidla. Při video hovoru jeden na jednoho lze takto telefonovat až 24 hodiny. Pak dojde k ukončení hovoru a budete muset navázat nový.

Při volání tří a více uživatelů v rámci jednoho video hovoru, je limit stanoven na 60 minut. Po 55 minutách hovoru se objeví notifikace, která bude vyzývat k zakoupení placeného účtu, přičemž bude informovat, že video hovor bude ukončen. Ten může trvat maximálně 60 minut. Pak dojde k jeho přerušení.

Meet 16p Call Pres white BGmax 1000x1000 1000x575x

Zdroj: Google

Google již nyní zmiňuje individuální plán pro Workspace, ale ten je dostupný zatím jen v pěti zemích. Zde je ale silná konkurence u všech komunikačních platforem, kde je funkce konferenčních hovorů poměrně běžná. Možná by nebylo od věci, kdyby měl Google jen jednu službu pro video hovory a trochu lépe ji diferencoval.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat