Google Workspace Individual je nově dostupný v Česku aktualizováno

Google Workspace Individual je nově dostupný v Česku [aktualizováno]
2023-05-17T07:55:13+02:00
• 17. 5. 2023

Autor: Přemysl Vaculík, Dotekomanie.cz

Aktualizováno 17. 5.

Google Workspace Individual byl spuštěn před dvěma lety a za tu dobu došlo k rozšíření o několik krajin. Nyní Google udělal další krok a přidal podporu pro dalších 20 zemí. Bohužel nikde neuvádí přesný seznam, ale dle našich informací nebylo ještě minulý měsíc možné pořídit Google Workspace Individual v Česku, ale nyní již ano. Zřejmě tedy patříme do skupinky zemí, kde je novinka k duspozici.

V tomto případě se konkrétně bavíme o verzi Google Workspace Individual, která za měsíční poplatek 239,99 Kč nabízí rozšířené funkce, a to i v případě e-mailu. Navíc obsahuje 1 TB prostoru v cloudu. Případně lze ušetřit 16 % při zaplacení na celý rok, což vyjde na 2399 Kč. Pokud vám jde ale jen o prostor v cloudu, tak o blízko je 2TB plán Google One, který vyjde na 2999 Kč na rok.

Původní článek 13. 7.

Pokud pravidelně používáte Gmail, asi jste si všimli, že Google nahradil původní název výrazem Google Workspace. Je to jeho část plánu o větší zviditelnění placených služeb. Nyní jsme se ale dočkali zcela nového placeného plánu pro osobní Google účty. Novinka se jmenuje Google Workspace Individual Plan.

Google Workspace Individual Plan

Placené účty Google Workspace fungují stále bez jakékoliv změny a obsahuji více prostoru, e-mail s vlastní doménou a pokročilé funkce v rámci mnoha služeb. Nově je ale k dispozici právě Google Workspace Individual Plan, což je v podstatě dokoupení funkcí ke stávajícímu Gmailu. Nezmění se tedy vaše e-mailová adresa a stále bude končit na @gmail.com.

Google Workspace Individual Plan obsahuje čtyři vylepšení oproti běžným účtům zdarma. V první řadě jsou zde rozšířené Google Meet hovory, kde se nabízí možnost nahrávání, až 24 hostů v jednom hovoru, ankety, inteligentní potlačení hluku, možnost připojení přes běžný telefonní hovor a další bonusové funkce. Dále je zde možnost používání rezervačního systému, který je napojen na Google Kalendář. Také se v budoucnu uživatelé dočkají tzv. šablon v Gmailu pro zasílání informací a newsletterů. V neposlední řadě je k dispozici rozšířená podpora ze strany Googlu.

Screenshot 6 891x529x

Zdroj: Google

To je ve své podstatě celý seznam funkcí, které dostanete navíc ke svému účtu za měsíční poplatek. Google slibuje ještě další rozšiřování funkcí, ale zatím neuvedl nic konkrétnějšího. Nejdůležitějším aspektem je ale samotná cena. V tuto chvíli je nastavena na 7,99 dolarů bez daně, což je v přepočtu přibližně 173 Kč. Takto nastavená cena zůstává jen do ledna 2022, pak stoupne na 9,99 dolarů měsíčně. Bohužel není součástí rozšířené úložiště. Abyste měli více prostoru, budete si muset zaplatit jeden z plánů služby Google One. Google zavádí nový plán prvně v USA, Kanadě, Mexiku, Brazílii a Japonsku, ale následně by mělo dojít k rozšíření.

Zdroje: 9to5google.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat