Google připravuje aplikaci pro snadnou migraci dat z iOS na Android

Google připravuje aplikaci pro snadnou migraci dat z iOS na Android
2021-07-28T20:07:24+02:00
• 29. 7. 2021

Autor: Přemysl Vaculík, Dotekomanie.cz

Uživatelé, kteří se rozhodli přejít z Androidu na iOS, mají k dispozici aplikaci v App Storu, která umožní migraci dat mezi platformami. Pro uživatele iOS, kteří se rozhodli přejít na Android, taková aplikace v Google Play zatím neexistuje.

Google chce přinést možnost snadného přechodu z iOS na Android

Společnost Google údajně pracuje na aplikaci, která snadný přechod z iOS na Android umožní. Google před nedávnem v obchodě Play zveřejnil aplikaci, která nese název „Nástroj pro obnovení dat„. Ta byla prozatím určena pro snadný přenos dat ze starého Android telefonu na nový. V poslední verzi aplikace byl objeven kód, který naznačuje, že by aplikace v budoucnu měla sloužit i pro migraci dat z iOS. Z dostupného kódu jsou patrné náznaky instrukcí, které mají vést majitele iPhonu procesem, jak stáhnout aplikaci Nástroj pro obnovení dat a další kroky pro připojení.

google 1 799x160x

Zdroj: xda-developers

Zatím není jasné, jaká data bude možné z iPhonu na Android přenášet. Ale podle dostupných informací v kódu by měla být zahrnutá podpora například pro migraci dat z aplikace WhatsApp, která bude pravděpodobně využívat nové funkce „Move Chats to Android“.

google 2 796x122x

Zdroj: xda-developers

Jak moc ale bude možné data plně migrovat není zcela jasné. Možná se bude jednat pouze o pokyny, jak data migrovat ručně. Roli v tom, nakolik bude možné data přenášet, také bude hrát skutečnost, zdali nebude úložiště iPhonu zašifrované.

V současné době Google nabízí uživatelům iOS webovou stránku, na které jsou dostupné informace, jak zálohovat data z iPhonu do služeb jako je například Disk a další.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat