Apple vyvíjí externí monitor se zabudovaným procesorem A13

Apple vyvíjí externí monitor se zabudovaným procesorem A13
2021-07-28T12:22:57+02:00
• 29. 7. 2021

Zdroj: MacRumors

1

Apple podle nových informací vyvíjí externí displej, který bude vybaven čipem A13 s Neural Engine. S touto zprávou přišel zahraniční server 9to5Mac. Ptáte se, k čemu v externím displeji bude sloužit procesor? Čip A13 s Neural Engine by pravděpodobně sloužil jako eGPU, ačkoli detaily jsou v tuto chvíli nejasné.

Apple pracuje na výkonném displeji

Díky zabudování CPU/GPU do externího displeje by Macům mohlo pomoci dodávat grafiku ve vysokém rozlišení bez využití všech zdrojů interního čipu počítače. Apple by také mohl kombinovat sílu čipu displeje s procesorem Macu, aby byl poskytnut ještě vyšší výkon při provádění náročných grafických úkolů.

Apple

Zdroj: MacRumors

Už v roce 2016 se objevily první spekulace, které naznačovaly, že společnost pracuje na nové verzi displeje Thunderbolt, která by obsahovala grafickou kartu. Takový externí displej se však nikdy na trhu neobjevil. Pouze jsme se dočkali Pro Display XDR (v roce 2019), ovšem ten GPU nenabízí. 

Displej s procesorem A13 by měl být náhradou za Pro Display XDR a je velmi možné, že displej nakonec nabídne ještě výkonnější čip než A13, který byl poprvé představen u iPhonu 11. Také se uvádí, že Apple pracuje na dostupnějším externím monitoru, který by se prodával společně s Pro Display XDR – zde ale procesor nebude k dispozici. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Petr Komárek

1. 8. 2021, 9:52

To bude pálka… 30 000 Kč?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat