OPPO má patent na nabíječku, jako je MagSafe od Applu

OPPO má patent na nabíječku, jako je MagSafe od Applu
2021-07-27T16:07:16+02:00
• 29. 7. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

3

Výrobci mobilních telefonů stále více usilují o prodloužení výdrže baterie, proto například poskytují podporu rychlého kabelového nebo bezdrátového nabíjení. Troufám si říci, že na zajímavý level posunul bezdrátové nabíjení právě Apple s jeho MagSafe Power Pack. V podstatě díky magnetům lze na zadní část iPhonu připojit bezdrátovou nabíječku a telefon tak dobíjet. O podobný koncept se nyní snaží Realme, které získalo patent na zařízení s názvem MagDart. 

OPPO

Dalším zájemcem o tento typ nabíjení se jeví čínská společnost OPPO, což taktéž odhalil poslední patent. Úplné podrobnosti a technická architektura produktu nejsou však známy. Spekuluje se ale, že bezdrátové nabíjecí podložky by mohly nabíjet více zařízení současně. To by mohlo samo o sobě nabídnout zajímavé možnosti. 

OPPO Wireless Charging Technology patent 2 1200x675x OPPO Wireless Charging Technology patent 3 1200x675x OPPO Wireless Charging Technology patent 4 1200x675x

Zdroj: Gizmochina

Pokud by ale nabíječka dodávala energii vícero zařízením zároveň, jistě by došlo k prodloužení času nabíjení. MagSafe Power Pack může nabíjet pouze 15 W, což je mnohem méně než u Qi nabíječek. Celkově mohou být řešení bezdrátového nabíjení pro smartphony neoptimální a pomalejší než kabelový nabíjecí systém. Řešení bezdrátového nabíjení Qi, které již na trhu převládá, narazilo také na některé vážné problémy. Nabíječky Qi jsou náchylné ke ztrátě energie během přenosu v důsledku nesprávného nebo nedostatečného vyrovnání.

OPPO Wireless Charging Technology patent 1200x700x OPPO Wireless Charging Technology patent 5 1200x675x

Zdroj: Gizmochina

I když toho o patentech není mnoho známo, koncept vícenásobného bezdrátového nabíjení vašich zařízení vypadá rozhodně zajímavě a atraktivně. Zda ale bude takové příslušenství představeno není jisté. 

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 29. 7. 2021, 16:08

Troufám si říci, že na zajímavý level posunul bezdrátové nabíjení právě Apple s jeho MagSafe Power Pack. Vážně? A v čem? Vždyť je to bída předražená, nic to neumí je to pomalé, velké.. Až se naučí pravý bezdrátové nabíjení tak pak můžeme říct že jsou ti kteří posunuli bezdrátové nabíjení ku předu, tohle je krok vedle, dávám tomu 2 roky a bude v zapomnění..

Troufám si říci, že na zajímavý level posunul bezdrátové nabíjení právě Apple s jeho MagSafe Power Pack.Nenechte se vysmát pane, to co popisujete jako zajímavý level,je totální píčovina,chodit s telefonem s batohem na zádech, tak to je naprosté unikum a zhovadilost nejvyššího levelu. Trochu soudnosti by neškodilo a ne zcela nepokrytě fandit tomu co jablečný konglomerát vyrobí…Asi tak.,

Martin Jeřábek

VIP 29. 7. 2021, 16:15

Přesně tak.. Další nesmysl je přídavná baterie s kapacitou 1460mAh a cenou 3 tisíc.. To prostě člověk nechápe kde na takové kraviny chodí..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat