Realme láká na MagDart, první magnetické bezdrátové nabíjení u Androidu aktualizováno

Realme láká na MagDart, první magnetické bezdrátové nabíjení u Androidu [aktualizováno]
2021-07-29T19:30:13+02:00
• 29. 7. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 29. 7.

Společnost Realme začíná lákat na představení nové technologie MagDart, přičemž se chlubí, že dojde také na představení prvního androidího mobilu s magnetickým bezdrátovým nabíjením. Konkrétně novinka nabídne 4500mAh baterii a samotná nabíječka bude uchycena k mobilu pomocí magnetů. V podstatě se bude jednat o konkurenci pro MagSafe od Applu. Realme ale láká mimo jiné na rychlé nabíjení. Zatím ale nevíme, jakou technologii použije. Ať se novinka jmenuje jakkoliv, tak se konečně dočkáme Realme mobilu s bezdrátovým nabíjením. Odhadujeme, že nebude nutné využívat jen speciální nabíječku s magnetickým uchycením. K představení dojde 3. srpna ve 14:00 hodin našeho času.

E7NmOXXVgAYT3Is 800x800x

Zdroj: Realme

Původní článek 25. 7.

Dnes se nelze ani divit situaci, kdy jedna společnost představí novinku a druhá se nechá inspirovat a uvede svou vlastní verzi. Firmy si tak často půjčují nejrůznější nápady, že je již komplikované sledovat, kdo s čím přišel první. Tentokrát zde ale máme věc, která byla inspirována u Applu. Realme plánuje uvést MagDart.

MagDart

Před nějakou dobou se podařilo zachytit, že si společnost Realme nechala zaregistrovat obchodní název MagDart. Už jen podle něj šlo jednoduše odhadnout, že chce společnost přijít s bezdrátovým systémem nabíjení, který bude využívat magnetického přichycení. Název samotný ale automaticky neznamená, že se dočkáme takové novinky v dohledné době, ale nejnovější úniky říkají něco jiného.

Objevily se dva obrázky příslušenství nesoucí název MagDart. V první řadě jde o bezdrátovou podložku pro nabíjení. Odhadujeme, že nabídne běžnou rychlost, případně lehce zvýšenou. Na druhém obrázku si jde ale všimnout ventilačních průduchů, takže se asi bude nabízet více wattů, což bude vyžadovat chlazení. Není ale jasné, jestli bude aktivní nebo pasivní.

Budeme si muset počkat na bližší detaily ohledně těchto novinek. Realme si mohlo zvolit trochu jiný název, ale na druhou stranu zde máme náznaky, že právě tento výrobce zařadí do své nabídky i mobily s bezdrátovým nabíjením, což je rozhodně pozitivní zpráva a krok správným směrem. Kdy se dočkáme novinek, zatím nevíme.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat