Aplikace Google Kontakty mění vzhled podle nastavení systému

Aplikace Google Kontakty mění vzhled podle nastavení systému
2021-07-30T11:30:42+02:00
• 30. 7. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

2

Google na vývojářské konferenci I/O 2021 představil mnoho novinek a jedna z nich se dotkne aplikací pro Android. Jde o nový design Material You, který se snaží být dynamický. To znamená, že podle nastavení barev systému se přizpůsobí i samotné aplikace, respektive budou mít tu možnost, pokud toho využije vývojář. Už nyní jsou k dispozici některé modifikace aplikací od Googlu, přičemž nyní přichází Google Kontakty s podporou Material You.

Android 12 přišel o nastavení fontu a ikon u launcheru

Kontakty v barvách

Jednoduše řečeno, aplikace Google Kontakty nemusí vypadat stejně na každém smartphonu s Androidem. Nečekejte dramatické proměny. Ve své podstatě jde hlavně o úpravu doplňkové barvy a také na zakulacené rohy některých funkčních prvků. Samotná barva je definovaná systémem na základě tapety na ploše, případně ji jde vybrat i uživatelem.

google contacts material you 2 1080x2340x google contacts material you 4 1080x2340x

Zdroj: Androidpolice

Aplikace Google Kontakty tedy mírně mění vzhled na Androidu 12 dle samotné tapety na hlavní ploše. Přechod na Material You není omezen jen na Android 12. Změn si jde všimnout i na Androidu 11, akorát se samotná doplňková barva nemění a je stále nastavena na světle modrou.

Tato menší designová změna je předzvěstí celého fungování Androidu 12. Ve své podstatě systémové nastavení může proměnit všechny aplikace, pokud to tedy budou podporovat. Dá se předpokládat, že zde hlavně půjde o ty od Googlu.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Mně by pro začátek stačilo, místo barviček, aby si to třeba pamatovalo poslední použitou SIM kartu, že které jsem volal. Nebo kdyby to nepadalo, když volám. Nebo kdyby ten vyhledávač našel konkrétní kontakt, když zadám jeho přesný název a nemusel jsem ho hledat mezi padesáti dalšíma..

Ten, kdo používá tuhle otřesnou aplikaci, tak s největší pravděpodobností nikdy neokusil nic jiného. Je vždy první v řadě z mnoha, kterou trvale vypínám a nahrazuji.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat