Zřejmě se dočkáme Snapdragon smartphonu

Zřejmě se dočkáme Snapdragon smartphonu
2021-06-06T18:32:29+02:00
• 7. 6. 2021

Zdroj: Qualcomm

Značka Snapdragon je v mobilním světě spojena s procesory pro mobilní telefony od společnosti Qualcomm. Nově se ale objeví i jako název mobilního telefonu, aspoň soudě na základě certifikace nového smartphonu.

Snapdragon jako mobil?

Qualcomm sice vyrábí součástky pro výrobce, ale také si vyrobí referenční zařízení pro vývoj. Tyto mobily se nikdy nedostaly do prodeje, ale možná se letos dočkáme mobilu, který ponese označení Snapdragon společně s logem. Díky certifikační autoritě TENNA se na světlo světa dostávají snímky takového zařízení.

ZenFone 8 – sympaťák, který zaujme [recenze]

Jak můžete vidět níže, tak se nebude jednat o čistokrevný mobil od Qualcommu. Za novinkou stojí hlavně Asus, který zřejmě navázal užší spolupráci s tímto výrobcem. Z designu je také patrné, že se čtečka otisků prstů objeví na zadní straně, což je v dnešní době méně časté.

asus i007d specs and pictures leaked by tenaa 581 480x640x crop 750x1000x

Zdroj: slashleaks

Kromě toho se dozvídáme základní specifikace chystaného Snapdragon smartphonu. Displej nabídne 6,78palcovou úhlopříčku, přičemž se bude jednat o AMOLED panel. O výkon se postará blíže nespecifikovaný procesor s osmi jádry a maximální taktovací frekvencí 2,84 GHz. Zřejmě půjde o Snapdragon 888. Ten bude mít k dispozici 16 GB operační paměti a pro data poslouží 512GB úložiště.

Na zadní straně budou tři foťáky, kde minimálně hlavní nabídne 64 MPx, ale je zde možnost, že všechny budou mít toto rozlišení. Přední strana bude vybavena 12MPx snímačem. O energii se má postarat baterie s kapacitou 3840 mAh.

Zatím nevíme, kdy se novinka představí a co vlastně bude reprezentovat. Možná Asus chystá novou linii, která bude optimalizována na maximální využití hardwaru od Qualcommu, ale to je jen náš subjektivní odhad.

Zdroj: slashleaks.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat