Spotify spustilo nové personalizované zážitky a playlisty, meziroční přehled a hudební mixy s přáteli

Spotify spustilo nové personalizované zážitky a playlisty, meziroční přehled a hudební mixy s přáteli
2021-06-11T09:30:27+02:00
• 11. 6. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pokud jste uživateli populární služby Spotify, pak jste jistě zaznamenali pár novinek, které se v aplikaci objevily. Tou hlavní je funkce Only You – Jen Ty. Zaměřuje se na to, co posloucháte a jak.

Spotify spouští novou sekci Jen ty

Jen ty se tak trochu podobá již známé funkci Wrapped, která v pěkném přehledu shrnuje to, co jste jste za uplynulý rok poslouchali. Jen Ty ale nabízí mnohem víc. Bude novým místem v aplikaci například již vedle existujícího centra „Speciálně pro Tebe“, které nalezneme v sekci hledání hudby a žánrů. Do konce měsíce června bude „Jen ty“ samostatným centrem, později ale bude součástí sekce „Speciálně pro tebe“.

Spotify OnlyYou ShareCards 3 1390x781x

Zdroj: Techcrunch

Jen ty uživatelům nabídne nové hudební obzory a trendy nad rámec toho, co je aktuálně nabízeno v personalizovaných seznamech hudebních skladeb. V tomto centru si Spotify mimo jiné i pohrává s astrologií. Sluneční znamení bude představuje vašeho nejoblíbenějšího umělce za posledních šest měsíců. Ascendent představuje váš poslední hudební objev. Měsíční znamení představuje vaší emocionální stránku. Večírek snů je pak funkcí, která nám umožní si namixovat hudbu od našich tří nejpopulárnějších umělců.

Spotify OnlyYou InApp 04 Birth Chart 680x383x

Zdroj: Techcrunch

Jen ty bude obsahovat i statistiky toho, jaká hudba nás bavila v různých časových obdobích. Nabídne nám také pohled na to, jakou hudbu a podcasty posloucháme v konkrétní denní či večerní dobu. Kritériem pro to, aby se v přehledu Jen ty objevovaly relevantní výsledky je nutné, aby si uživatelé za poslední půl rok poslechli alespoň 30 skladeb od pěti různých umělců. Spotify říká, že data v žádném případě nesbírá pro cílení reklamy.

Dalším prvkem centra Je ty bude spuštění takzvaného Mixu, který se aktuálně nachází v beta verzi. Funkce se jmenuje „Ušitý na míru vám oběma“. Umožní pozvat dalšího uživatele Spotify ať už platícího, nebo neplatícího. Funkce propojí hudební vkus obou uživatelů a vytvoří jim na míru jedinečný playlist toho, co se oběma líbí. Seznam skladeb bude denně aktualizován a bude se postupně rozšiřovat podle toho, jak budou uživatelé poslouchat od chvíle, kdy se vzájemně propojili.

Blend Beta Image 1 680x510x

Zdroj: Techcrunch

Společnost Spotify chce díky těmto novinkám ještě více posílit svou pozici na poli personalizace hudby, která v současné době nemá konkurenci. Svůj marketing kolem Jen ty chce posílit i spolupráci s mnoha populárními umělci, jakými jsou například Harry Styles, Selena Gomez, Lil Nas X, Doja Cat nebo Justin Bieber. Celá marketingová kampaň kolem Jen ty bude trvat do konce měsíce června.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat