Samsung se připojuje k alianci firem Xiaomi, Oppo a dalších

Samsung se připojuje k alianci firem Xiaomi, Oppo a dalších
2021-06-18T19:44:49+02:00
• 18. 6. 2021

Zdroj: Samsung

Možná si ještě pamatujete funkci Android Beam, která sloužila pro navázání přenosu souborů mezi zařízeními. K dispozici ale byly schopnější aplikace, které nevyžadovaly fyzické přiblížení mobilů k sobě. Následně ale došlo ke zrušení Android Beam a nějakou dobu jsme si museli počkat na náhradu v podobě Sdílení nablízko (Nearby Share). Výrobci mobilů ale nezaháleli a vytvořili si svůj standard. Nyní se k nim přidává Samsung.

Google vylepší sdílení nablízko u Androidů

Standard mimo Google

Aliance se nazývá Mutual Transfer Alliance (MTA) a vytvořila nový standard pro přesouvání souborů mezi zařízeními. Ten nabízí rychlost 20 Mbps a prvně jej adoptovaly značky jako Xiaomi, Oppo a Vivo. Následně se přidali další výrobci jako třeba OnePlus, Realme, Meizu, Black Shark a další.

OnePlus, Realme, Meizu a Black Shark se připojují k nové alianci kolem přenosu souborů

Samsung se nyní také přidává a lze tedy očekávat, že se aliance rozšíří o další subjekty, když se zapojil jeden z největších výrobců mobilů na světě. Samozřejmě se nabízí otázka, co se stane se službou Quick Share od Samsungu, která byla představena minulý rok a je k dispozici i v podobě aplikace pro Windows.

Galaxy A72 8 6000x3368x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Dle dostupných informací zůstane Quick Share, jen dostane navíc podporu pro tento standard přenosu souborů. Uživatelé tak nebudou muset nic řešit, jen dojde k aktualizaci a uživatelům se nabídne další pohodlná funkce. Google ale mezitím rozšiřuje Sdílení nablízko i na Chrome OS a ve své podstatě zůstává integrován do smartphonů a tabletů s Androidem.

Mobily tak asi budou mít dvě metody přesunu souborů, kde verze od Googlu je již nyní k dispozici všem. Možná se ale časem dočkáme rozšíření MTA o Google a dočkáme se jednotného řešení, kdy nebude záležet, co máte za zařízení a jakou funkci použít pro přenášení obsahu.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat