Vivo Y73 směřuje do střední třídy

Vivo Y73 směřuje do střední třídy
2021-06-18T16:00:38+02:00
• 19. 6. 2021

Zdroj: Vivo.com/in

Střední třída mobilního trhu se může pochlubit aktuální novinkou z dílny společnosti Vivo, která zaujme jak designovým zpracováním, tak i poměrně dobrou sestavou prvků uvnitř telefonu. Model nese označení Y73 a navíc je aktuálně nejvýkonnějším zástupcem v rámci produktové řady Y. Čínský výrobce zároveň zahájil oficiální prodej za adekvátní cenovku.

Neztratí se v davu

Zařízení přichází s 6,44palcovým AMOLED displejem a FullHD+ rozlišením. Prostor uvnitř dostala čipová sada Helio G95 od MediaTeku, 8GB operační paměť RAM nebo 128GB interní úložiště, které ke všemu podporuje paměťové microSD karty. Milovníci selfie snímků mají u Y73 k dispozici 16megapixelovou kamerkou v klasickém „Waterdrop“ výřezu. Baterie o velikosti 4 000 mAh je doplněna o rychlé 33W nabíjení.

Y73 2 640x640x

Zdroj: Vivo.com/in

Zadní stranu okupují celkem tři fotoaparáty složené z 64 + 2 + 2MPx snímače a dvě přisvětlovací LED diody. Nasazené antireflexní sklo přináší především ochranu proti ulpívání otisků prstů. Zbývající výbava zahrnuje softwarové rozhraní FunTouch OS 11.1 založené na Androidu 11, čtečku otisků prstů pod displejem, USB-C port a 3,5mm vstup pro sluchátka. Konečná cena po přepočtu činí zhruba 6 016 Kč a vybírat lze ze dvou variant (Roman Black, Diamond Flare).

Y73 640x640x

Zdroj: Vivo.com/in

Zdroje: vivo.com, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat