Samsung Galaxy A03s se představuje na prvních fotografiích

Samsung Galaxy A03s se představuje na prvních fotografiích
2021-06-04T09:30:11+02:00
• 4. 6. 2021

Zdroj: Androidheadlines

Samsung vloni na podzim uvedl telefon A02s – představitele nižší třídy, který na trh dorazil začátkem tohoto roku. Uplynulo pár měsíců a již se objevují technické parametry a první snímky jeho nástupce Galaxy A03s.

Samsung Galaxy A03s – zaměřeno na cenu

Galaxy A03s designově vychází z jeho předchůdce, nicméně přináší několik zcela nových prvků. Tím jedním z nich je umístění čtečky otisku prstů na boku telefonu. Ten na předchozím modelu chyběl. Novinkou je také nabíjení skrze USB-C. Předchozí model byl vybaven ještě postarším typem micro-USB.

Výše uvedené změny jsou ty podstatné. Vše ostatní zůstává víceméně stejné. Galaxy A03s bude vybaven 6,5palcovým LCD displejem s tenčími rámečky, než měl jeho předchůdce. V horní části displeje se nachází výřez, ve kterém je umístěna čočka selfie fotoaparátu s rozlišením 5 Mpx a další senzory.

GALAXY A03S leak render 2 scaled 2560x1440x

Zdroj: Androidheadlines

Na zadní straně v levém horním rohu je umístěn panel s trojitým kamerovým systémem, který je tvořen primárním senzorem s rozlišením 13 Mpx a dalšími dvěma senzory s rozlišením 2 Mpx doplněnými LED bleskem. Na boku telefonu se pak nachází zmiňovaný snímač otisku prstů, který je integrován do tlačítka pro zapnutí a vypnutí. Ovládání hlasitosti se nachází na druhé straně. Dle fotografií můžeme vidět, že bude telefon také vybaven 3,5mm jack konektorem pro připojení sluchátek.

Telefon by měl disponovat rozměry 166,6 x 75,9 x 9,1 mm. Zadní panel fotoaparátu pak šířku telefonu navyšuje na celkových 9,5 mm. Co se týče výkonu, očekáváme, že bude Galaxy A03s vybaven výkonnějším čipem, než jeho předchůdce, který v sobě ukrývá procesor Snapdragon 450 a 4 GB operační paměti RAM. Kapacita baterie zřejmě zůstane podobná, tedy stejně jako u Galaxy A02s, 5 000 mAh s 15W rychlým nabíjením.

Zatím nevíme, kdy Samsung tento levný telefon uvede, ale lze očekávat s ohledem na uniklé snímky a parametry, že to bude velmi brzy.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat