Na Samsung hodinky si počkáme, zatím tu máme One UI Watch

Na Samsung hodinky si počkáme, zatím tu máme One UI Watch
2021-06-29T06:27:14+02:00
• 29. 6. 2021

Zdroj: Samsung

Samsung oznámil na dnešek jednu událost v rámci virtuálního MWC veletrhu. Očekávali jsme uvedení nových ohebných tabletů, Galaxy S21 FE i nové chytré hodinky. Nakonec se nic takového neodehrálo. Dnešní konference se odehrála v duchu nasazení systému Wear OS, na kterém spolupracuje právě Samsung s Googlem.

Google představil nový Wear OS, přidává se Samsung

One UI Watch pro hodinky s Wear OS

Samsung se rozhodl k velkému kroku, když opustil svůj systém Tizen OS pro chytré hodinky a začne používat Wear OS. Google zřejmě ustoupil a dovolí tomuto výrobci upravit prostředí. Konkrétně zde máme One UI Watch, tedy upravené prostřední pro chytré hodinky.

„Chceme-li využít všechny možnosti nositelné technologie, je zapotřebí stavět na našich dlouholetých odborných zkušenostech a znalostech a také na spolupráci s partnery z oboru, s nimiž jsme společně vytvořili otevřený ekosystém,“ vysvětluje Patrick Chomet, viceprezident a ředitel sekce zákaznických zkušeností v divizi mobilní komunikace Samsung Electronics. „Díky tomu dokážeme vylepšit zážitky s chytrými hodinkami a celý provoz ekosystému Galaxy tak, aby si to zákazníci opravdu užili.“

Samsung zdůrazňuje pokročilejší synchronizaci s mobilním telefonem, přičemž bude instalace aplikace na mobilu se ihned projeví na hodinkách. I nastavení zde bude propojeno, stejně jako například hodiny. Dále Samsung poukazuje na bohatou nabídku aplikací, ale to je již samozřejmostí v případě systému od Googlu.

Aby toho nebylo málo, tak Samsung nabídne nástroj pro vytváření vlastních ciferníků. Nejenže Obchod Play nabízí velkou škálu placených i zdarma ciferníků, ale nyní budou moci uživatelé si navrhnout své vlastní.

Bohužel jsme se nedočkali nových chytrých hodinek, ale Samsung zanechal pozvánku na pozdější představení v létě. Od nového Wear OS systému máme očekávat lepší odezvu, delší výdrž na jedno nabití a pokročilejší měření vitálních funkcí. Pravděpodobně se v létě dočkáme i dalších produktů.

Zdroj: Tisková konference

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat