Meizu představuje své chytré hodinky s podporou eSIM a výdrží až 36 hodin

Meizu představuje své chytré hodinky s podporou eSIM a výdrží až 36 hodin
2021-06-01T09:30:20+02:00
• 1. 6. 2021

Zdroj: Gizmochina

Meizu představilo své chytré hodinky MIX již v roce 2016. Nejednalo se ale o chytré hodinky tak, jak je vnímáme dnes. Měly analogový ciferník a podporu notifikací v podobě LED diody a vibrací. Nyní přicházejí Meizu Watch – nová generace opravdu chytrých hodinek se vším, co k nim patří.

Meizu – první „chytré“ hodinky Mix

MeizuWatch – dlouhá výdrž baterie a mnoho funkcí

Nové Meizu Watch se hned na první pohled nápadně podobají Apple Watch. Jejich tělo je vyrobeno z hliníku s příměsí keramické báze. Hodinky měří 46 x 38,4 mm, jejich tloušťka činí 12,97 mm a a váží 69 gramů. Osazeny jsou 1,78palcovým AMOLED displejem s rozlišením 368 x 448 pixelů, hustotou 326 ppi a jasem 500 nitů. Displej chrání odolné sklíčko Corning Gorilla Glass.

Meizu Watch jsou poháněny operačním systémem Flyme OS. Uživatelé si mohou v rámci systému přizpůsobit vzhled ciferníku ať už ze široké nabídky předdefinovaných ciferníků, nebo ze široké škály fotografií.

meizu watch 1280x941x

Zdroj: Naxon Tech

 

V těle hodinek tepe procesor Snapdragon 4100, jedná se o čip speciálně navržený pro chytré hodinky. K tomu se přidává operační paměť RAM s velikostí 1 GB a vnitřní úložiště o velikosti 8 GB. Hodinky jsou dále vybaveny Wi-Fi s podporou 2,4GHz sítí, Bluetooth 4.2, a NFC pro bezkontaktní platby skrze službu Meizu Pay. Díky podpoře eSIM je možné s hodinkami uskutečňovat i hlasové hovory. Baterie s kapacitou 420 mAh zajistí výdrž až 36 hodiny provozu. Výrobce uvádí, že již po 15ti minutách nabití hodinky vydrží celý den provozu.

Meizu Watch umí sledovat vše potřebné, co by měly moderní chytré hodinky umět. Ve výčtu nechybí sledování široké škály sportovních aktivit, sledování kyslíku v krvi, srdečního tepu, tlaku, spánku, dechu a rovněž nám připomenou, kdy je čas se hýbat.

Cena je stanovena na 235 amerických dolarů, což v přepočtu činí zhruba 4 900 Kč. Dostupné budou ve dvou barvách – černá a azurová a jako první by měly přijít do prodeje na začátku června v Číně.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat