iOS 4 v roce 2021 díky iPhone aplikaci

iOS 4 v roce 2021 díky iPhone aplikaci
2021-06-11T04:30:15+02:00
• 11. 6. 2021

Zdroj: TheVerge

iOS 4 se vůbec poprvé objevilo téměř před 10 lety. Jednalo se o vůbec první mobilní operační systém společnosti Apple, který upustil od pojmenování iPhoneOS. Pro velké milovníky nostalgie si osmnáctiletý vývojář připravil iOS 4 jako aplikaci pro iPhone a je to opravdová nádhera. Pokud jste nikdy neměli možnost iOS 4 používat nebo jste fanouškem iPhonu 3G, aplikace téměř bezchybně přináší zážitek z používání iPhonu před 10 lety. 

iOS 4 ke stažení

Aplikace nese název OldOS a je navržena tak, aby nabídla co nejlepší zážitek z používání starého systému. Vše je postaveno na SwiftUI, takže dokáže nabídnout plynulé animace, a dokonce i staré domovské tlačítko typické pro iPhone, který vibruje pomocí haptické zpětné vazby. 

iOS 4

Zdroj: TheVerge

Byly dokonce vytvořeny i vestavěné aplikace z iOS 4, takže vzpomínka na staré doby je kompletní. Jediné aplikace, které nefungují podle očekávání, jsou Zprávy a YouTube. Vše ostatní je většinou bezchybné. Webové stránky můžete dokonce prohlížet skrze staré uživatelské rozhraní Safari. 

Aplikaci OldOS je k dispozici prostřednictvím služby TestFlight od Applu, která standardně funguje jako distribuce beta verzí aplikací. Je velmi pravděpodobné, že sám Apple brzy aplikaci odstraní. Doporučujeme si ji tedy stáhnout co nejdříve. 

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat