Huawei představí novinky P50 na konci měsíce aktualizováno

Huawei představí novinky P50 na konci měsíce [aktualizováno]
2021-07-19T15:00:54+02:00
• 19. 7. 2021

Zdroj: Huawei

2

Aktualizováno 19. 7.

Původně jsme očekávali novinky od Huawei již na konci června, ale nakonec došlo dle informací k odkladu. Nový termín byl stanoven na 29. července 13:30 našeho času. Série Huawei P50 půjde do prodeje prvně v Číně, následně bychom se měli dozvědět, kdy budou mobily dostupné v Evropě.

HUAWEI P50 launch invite 820x461x

Zdroj: Huawei

Aktualizováno 22. 6.

Dle dostupných informací dojde k představení nové série Huawei P50 již 29. června, přičemž budou zastoupeny modely s 4G konektivitou. Asi bude 5G dostupné jen u pár z nich, případně bude snížena dostupnost. Co se týče dalších informací, tak máme očekávat 1palcový senzor pro hlavní foťák a širokoúhlý by měl mít 1/1.18 palců. Pravděpodobně se bude jednat o budoucí krále ve focení, ale bez Google služeb to nebude mít jednoduché.

Původní článek 3. 6.

Huawei představilo první produkty založené na novém operačním systému HarmonyOS. Sice je ještě z větší části vystavěn na Androidu, ale následně bude tato závislost eliminována a mělo by se jednat o odlišný systém, který i tak bude podporovat aplikace pro Android, jen budou využívat alternativní služby a API. Kromě toho jsme se dočkali potvrzení designu nadcházející série.

Huawei P50

Nějakou dobu se spekulovalo o podobě novinky, přičemž poslední úniky naznačovaly, že na zádech budou dva větší kruhy, které budou obsahovat foťáky. To se nakonec potvrzuje, ale rozložení je trochu jiné, než jsme čekali.

Ukázka nadcházející série Huawei P50 byla odprezentována na samotné tiskové konferenci, konkrétně až na konci. Na videu níže jsme nastavili přesný čas spuštění ukázky, takže se můžete podívat na oficiální záběry.

První modul nabídne tři foťáky, spodní pak jeden, přičemž zde bude také LED přisvícení. Bohužel Huawei neuvedl jakékoliv specifikace, takže můžeme jen odhadovat, co se nabídne. Vypadá to, že spodní osamocený foťák bude větších rozměrů. Můžeme si tipnout, že by se jednalo o 1palcový senzor. Samotný displej bude mít zakřivené strany.

Více zatím nebylo oficiálně řečeno, a to ani datum představení. Huawei přímo potvrdilo komplikace způsobené současnými sankcemi, které ovlivňují uvedení mobilu. Společnost jen uvedla, že by se tak mělo stát v dohledné době.

Zdroj: fonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 3. 6. 2021, 17:46

Vypadá to, že spodní osamocený foťák bude větších rozměrů. Můžeme si tipnout, že by se jednalo o 1palcový senzor.

Ne, 1″ Senzor to nebude, to co je osamoceno je Telephoto. Ten je vetší proto ho dali zvlášť.. na 1″ Snímač je to až moc malé viz Sharp.

Podle čeho jste poznal, že Huawei je ženského pohlaví… Je to jak Olomouc?
Děkuji za odpověď a přeji hezký den

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat