OpenGApps konečně vychází pro Android 11

OpenGApps konečně vychází pro Android 11
2021-07-19T13:30:23+02:00
• 19. 7. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Už to nebude dlouho trvat a budeme tu mít stabilní verzi Androidu 12. Zatím ještě výrobci vydávají aktualizace na Android 11, přičemž některé mobilní telefony se již nedočkají. V takovém případě se musí spolehnout na komunitní Android. Bohužel tyto verze neobsahují aplikace a služby od Googlu. To většinou řeší speciální balíčky, které přidají vše potřebné do komunitního Androidu. Nejpoužívanější je OpenGApps, ale zde byl nedostatek v absenci podpory Androidu 11. To se částečně mění.

OpenGApps pro Android 11

V minulém roce uživatelé komunitních Androidů založených na verzi deset museli čekat na první balíček čtyři měsíce. Tentokrát se doba protáhla na deset měsíců. OpenGApps je nově dostupný pro Android 11, ale je zde jeden podstatnější nedostatek. V tuto chvíli jsou ke stažení jen verze Pico a Nano.

Nabízí jen nejnutnější součásti. Varianta Pico nabízí jen Android Auto, převod řeči od Googlu, Google Play služby a Google System Base, Google Android Shared Library, Google Play Store, Google Calendar Sync a Dialer Framework. Nano má k dispozici o něco více aplikací a služeb od Googlu, například Google Digital Wellbeing, Google Markup, Google Sounds, Google aplikace a Device Health Services.

Obchod Play

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nano a Pico jsou dostupné pro platformy ARM, ARM64, x86 a x86_64. Zatím není jasné, kdy se dočkáme vyšších a bohatších verzí OpenGApps. Zde je nutné pamatovat, že celý vývoj je postaven na dobrovolnících a dobrovolných příspěvcích.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat