Google usnadňuje přechod do režimu hosta na zařízeních s Android Go

Google usnadňuje přechod do režimu hosta na zařízeních s Android Go
2021-06-13T08:01:17+02:00
• 13. 6. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google se rozhodl usnadnit uživatelům přechod do režimu hosta na zařízeních, která jsou vybavena odlehčenou verzí systému – Android Go.

Vychází Android 12 Beta 2 [aktualizováno]

Režim hosta na Android Go bude nyní dostupnější

Android Go je ořezanou verzí klasického Androidu, která je určena pro výkonnostně slabší telefony. Je optimalizován pro to, aby přinesl maximální uživatelský zážitek i na těch nejlevnějších zařízeních, která jsou vybavena pamětí RAM do maximální velikosti 2 GB. Tento systém má předinstalovanou sadu základních aplikací, které jsou navrženy tak, aby nezatěžovaly systém a také byly méně náročné na internetové připojení.

AndroidGo switch mode 1200x675x

Zdroj: Google

Android Go 11, který byl představen v loňském roce nabízí stejně vysokou ochranu soukromí, jako jeho plná verze. Do ochrany soukromí patří například dočasný přístup ke kameře, mikrofonu a dalším funkcím. Nově Google ochranu soukromí rozšiřuje i o vylepšení režimu hosta. Uživatelé funkci režimu hosta mohou zapnout na uzamčené obrazovce. Funkci tedy již nemusí vyvolávat z menu v nastavení s nutností telefon nejprve odemknout. Na uzamčené obrazovce v pravém rohu se objeví ikona hosta. Klepnutím na ikonu dojde k vyvolání nabídky. V té bude možné následně vybrat požadovaný profil.

Google se rozhodl přinést toto vylepšení na základě průzkumu. V rámci tohoto průzkumu zjistil, že 56 % uživatelů v USA a 81 % uživatelů v Indii své telefony sdílí se svojí rodinou nebo přáteli. V tuto chvíli zatím není jasné, zdali bude novinka omezena pouze na zařízení s Android Go 11, nebo bude k dispozici i pro starší verze.

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat