Klávesnice Gboard pro WearOS získává vylepšené zadávání textu, podporu více jazyků a nový vzhled

Klávesnice Gboard pro WearOS získává vylepšené zadávání textu, podporu více jazyků a nový vzhled
2021-05-10T08:00:29+02:00
• 10. 5. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Na stránce Podpory Google pro WearOS se objevila nová položka, která ukazuje podrobnosti o nové aktualizaci klávesnice Gboard pro hodinky vybaveny operačním systémem od Googlu, tedy právě WearOS. Ačkoliv se nejedná o žádné dramatická změny, klávesnice získává nový vzhled, podporu více jazyků a také vylepšené opravy textu a návrhy.

Jednodušší psaní zpráv skrze hodinky

Jestli jsou v něčem hodinky s WearOS opravdu chytré, tak kromě možnosti instalovat aplikace je to také možnost odepisovat přímo na zprávy. K tomuto účelu slouží předinstalovaná klávesnice Gboard. Nová aktualizace přináší vylepšené automatické opravy, vylepšené psaní pomocí gest a také zadávání textu pomocí hlasu.

gboard keyboard fast watch 560x810x

Zdroj: Google

Návrhy jsou nyní přehlednější a dají se snadněji procházet, přidává se také obrazovka Náhled, která umožní zobrazení celé zprávy pro kontrolu ještě před odesláním. Přidává se také podpora více jazyků, mezi kterými můžete přepínat přidržením mezerníku. Dočkali jsme se také nového vzhledu, nejenže je tedy mezerník větší, ale klávesnice má nově černé pozadí, přičemž klávesy jsou bílé.

Na konci stránky Google také uvádí, že tato aktualizace má být vypuštěna již během několika málo dní a naznačuje také budoucí aktualizaci samotného systému WearOS. Dle očekávání Google svůj operační systém pro chytré hodinky kompletně přepracuje a přidá také podporu dlaždic aplikací třetích stran. Více informací bychom se měli dozvědět již brzy na konferenci Google I/O.

Zdroje: gsmarena.com, support.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat