Instagram chystá zveřejňování skrze webové rozhraní aktualizováno

Instagram chystá zveřejňování skrze webové rozhraní [aktualizováno]
2021-06-25T13:10:00+02:00
• 25. 6. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 25. 6.

Instagram pracuje na možnosti zveřejňování příspěvků přes webové rozhraní již nějakou dobu. Pravděpodobně je funkce dostatečně připravená pro veřejné beta testování. Někteří uživatelé nyní hlásí, že právě ve webovém prohlížeči jim přibylo tlačítko Plus v horním pravém menu. Uživatelé hlásí, že se jim nabízí i filtry a další nástroje pro úpravu fotek. Nechybí funkce jako vypínání komentářů nebo označování polohy. Také lze přidávat popisky k fotkám.

Dá se očekávat, že nová funkce bude dostupná jen pro část uživatelů a po nějaké době dojde k rozšíření. Zatím ale není jasný plán Instagramu na zpřístupnění funkce.

Původní článek 15. 5.

Historie služby Instagram je poměrně zajímavá, jelikož tato služba byla ve svém počátku dostupná jen pro iOS, respektive pro iPhony. Majitelé smartphonů s Androidem záviděli. Museli si počkat dva roky na verzi pro systém od Googlu. Dnes se již nabízí webová verze, která je ale omezená, tedy aspoň pro počítače a iPady. To by se ale mělo změnit.

Instagram vysvětluje, proč nemá iPad aplikaci

Instagram a web

Vývojář Alessandro Paluzzi prozkoumával části kódu webové verze a objevil přípravy na možnost zveřejňování příspěvků skrze webovou verzi. To by se právě mohlo dotknout i majitelů iPadů, kde není aplikace k dispozici a uživatelé mohou jen prohlížet příspěvky skrze webovou verzi.

Alessandro poodhalil, že horní pravé menu bude obohaceno o tlačítko se znakem plus, skrze které se otevře větší pop-up okno. Do něj budete moci přetáhnout fotografii nebo obrázek, případně přímo vybrat z počítače skrze dialogové okno výběru obsahu. K dispozici bude i možnost zveřejnění více fotografií najednou.

iPad Air

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nebude chybět editace poměru stran, přičemž se nabídnou možnosti jako 1:1, 4:5, 16:9 nebo původní originální poměr stran. Instagram asi nechce udělat nějakou ořezanou verzi a uživatelé budou moci snímky poladit skrze filtry, nebo si přímo pohrát s některými vlastnostmi.

V rámci editace také najdeme možnost označení uživatelských účtů, přidání polohy, alternativního textu a také samotného textu pro příspěvek společně s emoji. Má být k dispozici i speciální nastavení, ale k tomu nemáme jakékoliv podrobnosti.

Instagram chat míří na web, nyní pro všechny [aktualizováno]

Zatím není jasné, kdy se dočkáme tohoto rozšíření, které asi nejvíce ocení majitelé tabletů, zejména iPadů. Samozřejmě se bude hodně hodit i těm, co na počítači upravují své snímky nebo výtvory. Nebudou tak muset používat alternativní služby nebo přetahovat snímek do mobilu a pak zveřejňovat. Je ale otázkou, jestli se chystá také možnost zveřejňování dočasných příběhů právě přes webové rozhraní pro počítače a iPady.

Zdroje: 9to5mac.com, gsmarena.com

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat