Instagram vysvětluje, proč nemá iPad aplikaci

Instagram vysvětluje, proč nemá iPad aplikaci
2020-02-19T16:30:04+02:00
• 19. 2. 2020

Zdroj: Instagram

Populární sociální síť Instagram je tu s námi již nějaký ten pátek a stále na platformě iOS není optimalizována na tablety iPad. Pokud si ji nainstalujete na toto zařízení, zobrazí se vám v malém okýnku její iPhone verze. CEO Instagramu se nyní poprvé vyjádřil, proč ještě nevyvinuli iPad verzi. Je za tím dle jeho slov jednoduchý důvod.

Aplikace není, protože nejsou lidi

Instagram pro iPad údajně není protože, jednoduše nemají dostatek vývojářů. Údajně se mají zkrátka spoustu práce s novými funkcemi. Minulý měsíc začala společnost testovat funkci posílání soukromých zpráv na web, a když se web The Verge ptal, proč dali této funkci přednost, dostali jednoduchou odpověď, že soukromé zprávy pomáhají lidem zůstat v kontaktu.

V minulosti existovali neoficiální aplikace optimalizované pro iPad v obchodě AppStore. Těm ale udělala společnost před pár lety konec s uzavřením API, tedy uzavření přístupu k datům Instagramu třetím stranám. Vývojáři evidentně nechtějí optimalizaci Instagramu na iPad. Výmluva na nedostatek lidí zní totiž docela zvláštně, když vezmeme v potaz, že za Instagramem stojí gigant Facebook.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat