iOS 15 může nabídnout přepínání ikon do tmavého režimu a nový designový jazyk

iOS 15 může nabídnout přepínání ikon do tmavého režimu a nový designový jazyk
2021-04-10T10:03:36+02:00
• 10. 4. 2021

Zdroj: MacRumors

Pokud vám vrtá hlavou, jak bude vypadat vizuální design Applu v nadcházejících letech, možná pro vás máme velmi dobrou ilustraci. Zahraniční server TheNextWeb přišel s velmi zajímavými vzhledy, které vychází z reálných podkladů.

iOS 15

Například design aplikace Apple Music for Artists. Tuto novou ikonu v iOS poprvé spatřil uživatel Redditu DimVI. Design velmi okatě vychází z některých ikon systému macOS Big Sur. Konkrétně jde o důraz na větší hloubku, které dává novému logu aplikace trojrozměrnější vzhled. 

iOS 15

Zdroj: TheNextWeb

I když nemůžeme s jistotou říci, že se jedná o skutečně novou ikonu pro budoucí iOS, Apple už několikrát podobné experimenty zkoušel. V loňském roce udělal podobnou věc s logem App Store Connect. I zde byl použit stejný designový jazyk, tedy ikona tlačila důraz na hloubku. Je tedy jisté, že do budoucna by se rád Apple vyhnul plochému designu a přešel na výkonnější a efektivnější designový jazyk. 

iOS 15

Zdroj: TheNextWeb

Zajímavé na těchto dvou ikonách (Apple Music for Artists a App Store Connect) je barevné schéma. Zatímco logo App Store Connect si zachovalo stejné pozadím, ikona Apple Music for Artists přešla na jasně bílou. Jedním z možných vysvětlení je návaznost na funkčnost tmavého režimu. Myšlenka spočívá v tom, že pozadí ikon by se mohlo přepnout na černý podklad, což by bylo chytré. 

Vše je ale potřeba brát s nadhledem, respektive s odstupem. Ačkoliv Apple chystá v iOS 15 redesign, nutně se nemusíme dočkat podobného harakiri, které jsme nyní popisovali. Ale budu upřímný – byl bych překvapen, kdyby podobnost mezi těmito ikonami byla zcela náhodná. Dle mě se jedná o designový jazyk pro iOS 15.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat