Spotify pracuje na vlastním mini asistentovi

Spotify pracuje na vlastním mini asistentovi
2021-04-09T23:15:04+02:00
• 10. 4. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Víte, jak jednoduše můžete pomocí integrovaného hlasového asistenta spustit určité akce? Stačí říct „Hey Siri“ a požádat ji, aby vám řekla informace k aktuálnímu počasí. Můžete také říct „Ok Google, play the next song“. 

Spotify chystá vlastního asistenta

Z nadpisu článku vám je jasné, kam prvním odstavcem směřuji. Největší hudební streamovací službu Spotify chystá skvělou novinku. Brzy budete moci svůj seznam skladeb ovládat přímo prostřednictvím Spotify aplikace. 

Neznamená to, že Spotify získá hlasového asistenta, ale hudební aplikace bude pravděpodobně schopna provádět jednoduché akce související s hudbou, jako je přehrávání vašeho oblíbeného umělce, alba nebo přepínání skladeb. Zatím to však vypadá, že funkčnost je velmi omezená.

Spotify

zdroj: spotify

Přesto půjde o skvělý způsob, jak se přepínat mezi skladbami, aniž byste museli sáhnout po telefonu. To se hodí například v situacích, kdy budete ve sprše. Prozatím je novinka k dispozici pouze hrstce uživatelů. Mrkněte se, zda používáte nejnovější verze aplikace v systému Android, iOS nebo iPad OS. Pokud jste mezi vybranými uživateli, získáte oznámení, které vás vybídne k tomu funkci vyzkoušet – viz obrázek. Pak stačí říct „Hey Spotify“ a zadat příkaz. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat