Apple představil nový iMac s Apple Silicon čipem a zcela novým designem

Apple představil nový iMac s Apple Silicon čipem a zcela novým designem
2021-04-20T19:40:04+02:00
• 20. 4. 2021

Zdroj: Apple

Apple představil také zcela nový Mac, který staví na úspěchu procesoru Apple M1. Jedná se o zcela nový iMac, který na první pohled zaujme zcela nový designem s mnoha barvy.

Nový design iMacu s mnoha barvami

Nový design zaujme novými pastelovými barvy, kterých bude celkem sedm. Tloušťka celého počítače je velmi nízká a skoro to vypadá jako iPad připevněný na stojánek. Rámeček kolem displeje je však překvapivě ve všech verzích bílý. Překvapí také velká brada pod displejem.

imac 1394x713x

Zdroj: Apple

Displej nového iMacu má úhlopříčku 24 palců a jedná se o 4,5K Retinu. Samozřejmostí je podpora True Tone a P3 gamutu. Velkou novinkou je lepší kamera pro videohovory, která nabízí 1080p rozlišení. Vylepšeno bylo také zpracování obrazu pro snížení šumu a správné nastavení barev kamery. Potěší také tři mikrofony. Reproduktory byly také vylepšeny, kterých bude nyní šest.

iamxc 1390x730x Screenshot 32 1457x678x

Zdroj: Apple

Uvnitř tepe Apple M1 známý již z předchozích Macbooků. Ten je až o 85 procent rychlejší než v předchozím iMacu. Machine learning je až 3x rychlejší. Díky čipu M1 můžete i na iMacu přímo spouštět hry a aplikace z iPadu a iPhonu.

Screenshot 39 1509x728x Screenshot 38 1572x809x

Zdroj: Apple

Konektivitu zajišťují 4 USB-C konektory, z čehož dva podporují Thunderbolt. Napájení využívá nový magnetický konektor na zádech. Klávesnice k iMacu má nová tlačítka a především integrované TouchID. Je také dostupná v nových barvách. Nová Magic Mouse a Magic Trackpad nabízí také stejné nové barvy.

Operačním systémem je samozřejmě macOS Big Sur. Nový iMac bude možné objednat od 30. dubna, dostupný bude v květnu. Cenovka začne na 1299 dolarech za základní verzi.

Screenshot 44 1639x920x

Zdroj: Apple

Aktualizováno: Cena začíná na 37 990 Kč za nejslabší model. Objednávky startují 30. dubna a do prodeje zamíří v druhé polovině května.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat