Apple AirTag může komunikovat s Androidem, ale jen v jednom případě

Apple AirTag může komunikovat s Androidem, ale jen v jednom případě
2021-04-24T20:34:59+02:00
• 25. 4. 2021

Zdroj: Apple

Apple po dlouhé době spekulací představil nedávno AirTag, což je malé zařízení sloužící pro nalezení ztracené věci. Cena je stanovena na 890 Kč za jeden kus, nebo se dá pořídit balení se čtyřmi kusy za 2 990 Kč. Baterie vydrží přibližně jeden rok a dá se jednoduše vyměnit bez nutnosti návštěvy servisu. K jednomu účtu můžete mít spárováno až 16 AirTagů. Jak se ukazuje, tento malý gadget může v omezené míře komunikovat se smartphonem se systémem Android.

AirTag a Android

Jak byste asi očekávali, i tato novinka je pevně navázaná na ekosystém Applu. Pokud se vám například ztratí například klíče, které máte doplněny o AirTag, tak k nalezení může posloužit jakýkoliv jiný iPhone. Svou polohu totiž může hlásit přes zařízení jiných lidí, aniž by si to uvědomili. Díky tomu lze zjistit polohu AirTag, byť je od vás velmi vzdálený.

Apple ale pamatuje i na situace, kdy v dané oblasti není příliš mnoho iPhonů k přesné detekci. AirTag má možnost komunikovat s Androidem, ale jen v situaci, pokud je nastaven režim ztracení. Ten se samozřejmě musí nějakým způsobem dostat do konkrétního AirTagu. Pokud se tak stane a nalezne ho majitel Androidu, může využít NFC technologii.

Apple

Zdroj: Apple

Stačí totiž přiložit mobil k bílé straně AirTag a přes NFC se zobrazí informace, jak kontaktovat majitele. Více není umožněno. Pokud AirTag není nastaven do režimů ztracen, tak nebude s Androidem vůbec fungovat. Je celkem pochopitelné, proč Apple takto omezuje svůj produkt. Naštěstí se na trhu již delší dobu nabízí alternativní produkty. Například lze zmínit nedávnou novinku od Samsungu – Galaxy SmartTag.

Zdroj: pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat