Carbon 1 MK II je novinka z uhlíkových vláken

Carbon 1 MK II je novinka z uhlíkových vláken
2021-03-01T18:00:38+02:00
• 1. 3. 2021

Zdroj: Carbon Mobile

Některé společnosti experimentují s materiály u smartphonů. Už jsme zde měli mobily například z kevlaru. Nyní se objevil smartphone, který používá uhlíková vlákna, přičemž plastu obsahuje přibližně 5 %. Novinka se jmenuje Carbon 1 MK II od německé společnosti Carbon Mobile.

Carbon 1 MK II

Nový smartphone se chlubí použitím uhlíkových vláken, přičemž konstrukce je typu monokok, což znamená, že je zároveň nosnou. Není tedy obsažena jakákoliv další nosná část, vše zajišťují jen uhlíková vlákna. Vyrobení takové konstrukce před čtyřmi lety trvalo tři hodiny, ale společnost po náročném vývoji dokázala zkrátit tuto dobu na pouhých třicet minut. I tak celý proces ještě není kompletně automatizovaný.

techin image 365x464x

Zdroj: Carbon Mobile

Carbon 1 MK II stojí 799 eur, což je přibližně 21 000 Kč. Vzhledem k použití uhlíkových vláken se nejedná o vysokou částku, ale společnost šetřila na specifikacích. O výkon se zde stará Helio P90 od společnosti Mediatek, který má k dispozici 8 GB operační paměti pro data poslouží 256GB úložiště. Displej má 6,01 palců a nabízí Full HD+ rozlišení. Byla použita technologie AMOLED a pro ochranu je zde použito sklo Victus.

seq 0 21 1 865x459x

Zdroj: Carbon Mobile

Na zadní straně se nachází dva 16MPx senzory, přední strana je osazena 20MPx foťákem. O konektivitu se stará Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, NFC a GPS/GLONASS/Galileo. Není zde konektor pro sluchátka, takže bude nutné používat bezdrátová nebo s USB C konektorem, případně bude potřeba redukce. O energii se stará baterie s kapacitou 3000 mAh, což není mnoho. V balení není obsažena nabíječka, takže buď majitel použije nějakou starší nebo si bude muset dokoupit jednu.

Kromě samotné konstrukce se Carbon 1 MK II chlubí také svou hmotností, která se zastavila na 125 gramech. Samotná tloušťka je pak 6,3 mm. Jedná se tak o velmi unikátní mobil s netradiční konstrukcí a použitým materiálem. Z pohledu specifikací jde ale spíše o mobil střední třídy. Případný zájemce tak zaplatí vysokou cenu za uhlíková vlákna.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat