Apple nasadí mini-LED také u MacBooku Air

Apple nasadí mini-LED také u MacBooku Air
2021-03-20T20:50:04+02:00
• 21. 3. 2021

Zdroj: Apple

Prvním základním Macem společnosti Apple, který bude vybaven novou technologií mini-LED, by se podle analytika Ming-Chi Kua měl stát MacBook Air. Ten dorazí v průběhu příštího roku. 

Apple chystá velké změny u svých přenosných počítačů

Očekává se, že nový MacBook Air přijme mini-LED technologii v následujícím roce, což zvýší míru přijetí technologie u tohoto typu produktů. Naproti tomu budou stejnou technologii využívat nové iPady Pro. MacBook Air 2022 bude samozřejmě taktéž vybaven ARM procesorem Apple Silicon, přičemž firma bude schopna kompenzovat zvýšené náklady na mini-LED právě proto, že náklady čipů jsou výrazně nižší než u procesorů Intel. Jinými slovy, i přes novou zobrazovací technologii by měly být ceny stejné, jako u současných modelů. 

Apple

Zdroj: MacRumors

Ming-Chi Kuo ve své analýze uvedl, že Apple hodlá vydat dva přepracované MacBooky Pro ve druhé polovině příštího roku – oba s mini-LED. Budoucí MacBooky by dokonce mohly být vybaveny MagSafe portem, který si získal většinu fanoušků po celém světě. Jeho magnetické uchycení bylo a je stále geniálním počinem. Dále by MacBook Pro měl obsahovat port HDMI, čtečku SD karet, a dokonce  zmizí Touch Bar, jenž nahradí klasická dotyková tlačítka. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat