WhatsApp uvedl, co se stane, když nepřijmete nové podmínky

WhatsApp uvedl, co se stane, když nepřijmete nové podmínky
2021-02-21T13:30:27+02:00
• 21. 2. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

13

WhatsApp představil nové podmínky, které následně odložil na pozdější datum. Důvodem byl poměrně velký odliv uživatelů ke konkurenci, jelikož podmínky stanovily nové zásady pro ochranu informací a nakládáním s nimi. Nové zásady a podmínky mají největší vliv pro uživatele mimo EU. Například v Indii volají po stejných právech jako v evropských zemích. I tak se vám v aplikaci objeví výzva k souhlasu s novými podmínkami. WhatsApp zveřejnil informace, co se stane s účtem, kde nebude udělen souhlas.

WhatsApp odkládá nové podmínky o 3 měsíce

Omezená aplikace

Pokud nepřijmete nové podmínky, které začnou platit od 15. května, tak se aplikace na vašem zařízení značně omezí. Dokud nové podmínky nepřijmete, budete moci maximálně přijímat příchozí hovory a samotné notifikace na zprávy. V aplikaci ale nebudete moci číst ani posílat jakékoliv zprávy. Jedná se o drastické omezení, ale to není vše.

WhatsApp objasňuje pravidla soukromí po představení nových podmínek

Od 15. května následně poběží lhůta 120 dnů. Právě během této doby máte čas přijmout nové podmínky. Pakliže uplyne tento limit, dojde k odstranění vašeho účtu, jelikož se na něj budou vztahovat zásady jako pro neaktivní uživatele. Jde vidět, že pokud chcete používat WhatsApp nadále, nebudete mít jinou možnost, než jednoduše přijmout podmínky.

whatsapp 1862x904x

Zdroj: WhatsApp

WhatsApp dále uvádí, že do 15. května máte možnost si stáhnout data ze služby, zejména pak historii. Text na stránkách služby je napsán tak, že nebudete moci po 15. květnu stáhnout data bez přijmutí podmínek.

Odstranění účtu je totiž nevratný krok. Dojde tak k vymazání historie vašich zpráv a budete odebráni ze všech stávajících skupin, kterých se v aplikaci WhatsApp účastníte. Dojde také k odstranění veškerých záloh aplikace WhatsApp.

Služba ostatně plánuje rozsáhlejší kampaň, která má vysvětlovat nové podmínky. Budou se zobrazovat i pop-up okna v aplikaci, kde se dozvíte další informace o změnách.

Zdroje: pocketnow.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Skvělá práce médií – včetně zdejší redakce – všichni jsou informováni o jaké podmínky půjde a proč jsou tak problematické, že?
Ne. Kdepak, to se neřeší, ale hlavně že se čte a diskutuje a návštěvnost letí nahoru. Totiž – ona je to jinak celkem nuda protože:
„Nedojde k žádným změnám v soukromí ani zabezpečení vašich osobních zpráv a hovorů. Vaše osobní zprávy i hovory jsou zabezpečeny koncovým šifrováním a WhatsApp ani Facebook je číst ani poslouchat nemohou. Od tohoto bezpečnostního opatření nikdy upustit nehodláme. Zabezpečení každého chatu je také náležitě označeno.“
V Evropě WhatsApp nebude žádné informace předávat ani mateřskému Facebooku. Jedná se o změny uložené Evropskou unii, plus v podstatě souhlas s cílenou reklamou (jako téměř všude).
Ale jeho odinstalovávání je teď prostě strašně cool, že?🤣 A nejvíc těch co pak denně sjíždějí FB a Instáč a Tikyťoky a podobně… A všechno to začalo jedinou větou nějakého Elonka 👍😎

Jiří Mrázek

21. 2. 2021, 19:49

Už léta používám výhradně Telegram

Martin Sorek

21. 2. 2021, 19:12

Mám WhatsApp, nemám Facebook, tak to neřešim.

Bohuslav Brunner

21. 2. 2021, 17:20

Vše co je spojené s Faceboakem smrdí…
Mám Signal, a velká spokojenost 😁

K zivotu to nepotrebuji…Tak mi zruste ucet“““jak je mi to jedno…

K zivotu to nepotrebuji…Tak mi zruste ucet“““jak jei to jedno…

Roman Kováč

21. 2. 2021, 16:27

Ještě by mohli uvést kde ty nové podmínky odsouhlasit

Co je větší žumpa? Wapp, Fcb Messenger, Skype? Zatím to jsou slušné závody. Bral bych něco jednoduchého a funkčního bez 50ti aktualizaci do roka, kdy nevíš jestli to aktualizaci bude fungovat. No jo, co by člověk chtěl zadarmo? Vlastně za reklamy!

Roman Hájek

21. 2. 2021, 22:53

SMS od operátora? Na androidu funguje …video,chat..,????

No tak máme i další možnost dojít jinam kdyz nechci souhlasit s podmínkami

Což o to přejít na jinou aplikaci s tím bych problém neměl, ale vysvětlete to zbytku lidem ve vašem okolí, že v rám zachování logiky by měli přejít na jinou aplikaci. A tuhle přestat používat, že nedává význam ani jako záloha, pro poslední dobou častější výpadky Facebook serverů a tím pádem nefunkční fb a messenger a bohužel i WA. Tohle je prostě nereálný úkol.

Václav Hellebrand

21. 2. 2021, 15:39

Stane se to, že přejdu ( a asi nebudu sám) na jinou aplikaci.

Už se stalo….se Signálem spokojenej….jen jak říká někdo výš….chtělo by to, aby i ostatní přešli….mám i telegram x pro jistotu…..přeci jen rozšířenější než signál zatím…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat