Sennheiser Momentum True Wireless 2: malé změny v malém těle recenze

Sennheiser Momentum True Wireless 2: malé změny v malém těle [recenze]
2021-02-10T18:25:12+02:00
• 7. 2. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

2

Sluchátka Sennheiser Momentum True Wireless 2 se od původní generace příliš neliší. Hlavní změnou je přidání funkce aktivní potlačení okolního hluku a zkrácení obvodu pro lepší uchycení v uchu. Sluchátka jsou navíc k dispozici také v designu Anniversary Edition. Mezi těmito verzemi True Wireless 2 není žádný zvukový rozdíl, edici Anniversary pak lze identifikovat podle jejího celočerného provedení s logem Sennheiser. 

Ačkoliv mají sluchátka dobré specifikace, díky podpoře chytrých digitálních asistentů Google a Siri se potýkají s velmi tvrdou konkurencí, jako je například Sony Wireless WF-1000XM3 nebo cenově dostupnější Cambridge Audio Melomania 1. Do redakce nám ale dorazil model Momentum True Wireless 2 – jaké jsou tedy naše dojmy? Posouvají drobné změny sluchátka na další úroveň? Nejen těmto otázkám se budeme v této recenzi věnovat. 

Sennheiser Momentum True Wireless 2: Funkce

Sluchátka na první pohled vypadají originálně. Většina výrobců se snaží sluchátka prodávat s designem AirPods, takže určitá změna není vůbec na škodu. Bohužel Sennheiser nedokázal propojit dva světy – kvalitu a pocit z používání. Začnu od konce. Ačkoliv sluchátka dělají po designové stránce originální dojem, pocit z používání není extra prémiový. Naopak ale mohu vypíchnout certifikaci IPX4, která zaručuje voděodolnost během dešti, při posilování a sportovních aktivitách.

 

Sennheiser Momentum True Wireless 2 Sennheiser Momentum True Wireless 2

Zdroj: Dotekomanie.cz

Kromě toho musím zmínit také nabíjecí pouzdro, které nepůsobí úplně bytelně. Nejen, že je pouzdro velké, ale samotná sluchátka z pouzdra mnohdy nejdou lehce vysunout. Často jsem musel jednotlivé sluchátko složitě nehtem vycvaknout. Tohle jsou věci, které mi rozhodně během testování vadily. 

Na druhou stranu, výrobce do sluchátek implementoval kromě aktivního potlačení šumu také Transparent Hearing režim. Pomocí režimu jsem mohl zachytit jakýkoli externí zvuk, aniž bych musel sluchátka vyndat z ucha. Musím pochválit také dobře fungující Smart Pause, který automaticky zastavuje přehrávání hudby v případě vyndání sluchátka z ucha. 

IMG 0204 4032x3024x IMG 0203 4032x3024x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Každé sluchátko je také vybaveno dotykovým ovládáním. Levé sluchátko nabízí funkce Přehrát, Zastavit a REW, zatímco to pravé zvládá přepínání mezi Transparent Hearing režimem a aktivuje Google Assistant a Siri. Líbila se mi možnost regulovat hlasitost pomocí pravého i levého sluchátka – stačí pouhý dotyk. Sluchátka podporují technologii aptX s vysokým rozlišením. 

Sennheiser Momentum True Wireless 2: Výkon

Klíčovým rozdílem oproti původní generace je aktivní potlačení šumu. Přestože je na velmi dobré úrovni, nehraje, podle mě, ANC stejnou ligu jako Sony WF-1000XM3. Obecný hluk dokáží sluchátka velmi dobře ztlumit. Tudíž do kanceláře budou naprosto dostačující. Na druhou stranu, výkonnostní grafy hovoří o opaku, tudíž si troufám říct, že je problém čistě subjektivní.

Sennheiser Momentum True Wireless 2

Zdroj: Dotekomanie.cz

Máme tu 7mm dynamické měniče, které se vyznačují svěžími detaily ve středním rozsahu. Rozhodně není pochyb o jejich věrném zvukovém podání. Nehrají vůbec špatně a zvládají i vysoké tóny. Samozřejmě zvuk ztrácí na kvalitě v případě vyšší hlasitosti, ale nijak dramaticky. Po zvukové stránce jsou sluchátka opravdu dobrá. 

sennheiser momentum true wireless20 isolation chart 1920x1123x

Jedinou Achillovou patou, byť malou, jsou basy. V určitých případech se snaží tvářit, jako že sluchátka umí pořádně „zabušit“ do uší. Třeba elektro hudba vám bude znít jako jedna velká přetvářka. Naštěstí je ale k dispozici aplikace Smart Control, která vám umožní zvuk vylepšit skrze ekvalizér. Do paměti lze uložit až devět EQ. Pokud aplikaci nepoužíváte, je ve sluchátkách rezidentem poslední zvolená předvolba.

IMG 0206 4032x3024x IMG 0207 4032x3024x IMG 0208 4032x3024x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Výdrž baterie je skvělá a při plném nabití mi sluchátka vydržela přibližně sedm hodin. Nabíjecí pouzdro mi dodalo zhruba dalších 28 hodin šťávy. Výrobce implementoval také Bluetooth 5.1, což vysvětluje dlouhou výdrž. 

Sennheiser Momentum True Wireless 2: Komfort

Jednotlivé měniče jsou v uchu dost těsná, takže se nemusíte bát, že byste slyšeli nadměrné množství okolního hluku. V mém případě sluchátka v uchu moc nedržela, takže jsem musel sáhnout po náhradních špuntech. Celkově vzato jsou ale sluchátka v uchu velmi pohodlná a tím, jak jsou lehká, nejsou při používání přítěží. Součástí balení je řada náhradních špuntů a krátký nabíjecí USB-C kabel. 

IMG 0209 4032x3024x IMG 0210 4032x3024x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Závěr

Sluchátka Sennheiser Momentum True Wireless 2 si mě do jisté míry získala. Baví mě jejich kompaktní velikost, aktivní potlačení šumu a hlavně jejich výdrž baterie. Pokud hledáte sluchátka a nemáte hluboko do kapsy, mohu True Wireless 2 doporučit. Za cenu 7 990 Kč získáte skvělé funkce a určité kompromisy. 

Klady:

  • Skvělé středové detaily
  • Dotykové ovládací prvky
  • Podpora aptX ve vysokém rozlišení
  • Výdrž baterie

Zápory:

  • Basy 
  • Potlačení šumu může být lepší

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Petr Šraier

14. 2. 2021, 15:55

Basy „zabuší“ a zvuk se dá „vylepšit“ ekvalizérem, no to mi stačí. Takhle vypadá slohové cvičení od někoho, kdo o skutečném recenzování audio zařízení nemá nejmenšího šajna. Raději se obraťte na nějaký web z oboru, např. https://www.whathifi.com/reviews/sennheiser-momentum-true-wireless-2 případně použijte překladač, pokud vaše EN na porozumění nestačí….:-P

Zdravím, sluchátka vlastním a nikdy jsem je nemusela drápat nehtem z pouzdra… Nechápu Vaše hodnocení, na jedné straně haníte vzhled sluchátek a na druhé straně píšete, že jsou příjemná a pohodlná… Nezmínil jste fakt, že v aplikaci Smart Control lze úplně změnit nastavení sluchátek, jak budou reagovat při jednotlivých dotecích. Prvně jsem měla superlevná a „za ty prachy“ vychvalovaná sluchátka QCY T1C a v porovnání s nimi opravdu nemám pocot, že mám v uších čínský šunt. To je nebe a dudy jak zvukově a funkčně, tak udržením se v uchu. Nelituju ani jediné koruny… A prosím, opravte si ty gramatické chyby. LJ

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat