Google Fit nově změří tep i dýchání

Google Fit nově změří tep i dýchání
2021-02-04T17:32:58+02:00
• 5. 2. 2021

Zdroj: Google

Fitness aplikace se snaží zpravidla podpořit sportovní aktivity uživatelů, přičemž někdy mohou působit jako osobní trenéři s jednoduchým cílem, udělat z běžného uživatele poloprofesionálního sportovce. V poslední době jde ale vidět, že se více zaměřují na kondici a zdravý životní styl. Tento trend jde vidět například u aplikace Google Fit, která dostává další novinky.

Google Fit dostává nový vzhled pro WearOS

Fit měří dýchání i puls

Google Fit se nemůže mnoha oblastech rovnat jiným fitness aplikacím. Na druhou stranu poskytuje jednoduché prostředí a funkce, které se snaží uživatele upozornit třeba na nedostatečný pohyb, aktivitu atd. Samozřejmě nabízí i možnosti měření. Google oficiálně představil dvě novinky, přičemž první se zaměřuje na měření frekvence dýchání.

ezgif 2 7e81bdb9425f 500x408x

Zdroj: Google

K měření nepotřebuje nějaký speciální senzor nebo příslušenství. Stačí postavit mobil před sebe a posadit nebo postavit se před mobil dle návodu. Následně aplikace pomocí přední kamery sleduje pohyb hrudníku. Měření probíhá 30 sekund. Na konci je vám zobrazena výsledná hodnota.

Google upozorňuje, že se nejedná o exaktní měření. V podstatě uvádí, že se jedná o orientační měření, přičemž výsledky vás mohou upozornit například na začínající komplikace.

Další novinka se týká měření srdečního tepu přes zadní kameru mobilního telefonu. Zde stačí přiložit prst a aplikace začne měřit na základě výstupních dat z kamery. Dokonce není zapotřebí při dostatečném osvětlení používat přisvícení. Není to úplná novinka v mobilním světě, ale na druhou stranu nepotřebujete další příslušenství nebo jinou aplikaci.

ezgif 2 0ae64773044e 500x408x

Zdroj: Google

Obě funkce budou první dostupné v aplikaci Google Fit pro smartphony Pixel od Googlu, přičemž následně zamíří mezi další modely jiných výrobců.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat