V Číně začínají vyšlapávat cestu 6G síti

V Číně začínají vyšlapávat cestu 6G síti
2021-02-14T18:53:41+02:00
• 15. 2. 2021

Zdroj: Somagnews.com

3

Analytická firma Counterpoint Research vydala novou zprávu týkající se změn kolem sítě 6. generace, která doslova raketovým tempem roste v Číně. Zatímco jinde dochází teprve k postupnému zavádění 5G sítě nebo momentálně 6G prochází vývojem, tak v Číně už začínají 6G upřednostňovat před 5G. Mezi největší výhody totiž patří bezkonkurenční rychlost a extra nízká latence sítě.

Otevírá nepoznané brány

Ve zveřejněné zprávě uvádějí, že propustnost bez problému bude v sekundách dosahovat na hodnoty v terabitech (do 3 THz) a bezdrátový přenos holografických obrazů se tak objede bez sekání. Dále uživatelé čeká streamování videí v 8K/16K kvalitě, dálkové ovládání strojů v reálném čase či využití 3D map ve 4K rozlišení. Za menší sci-fi lze označit tzv. digitální repliku, kde má jít o vzájemné fungování v digitálním a skutečném světě pomocí smíšené reality a AI.

To bude samozřejmě znamenat zvýšené nároky na zařízení, která musí zlepšit energetickou účinnost nebo projít výraznou optimalizací výkonu. Do vývoje jsou zapojeny snad všechny největší technologické firmy, ale jediný Samsung předpokládá komerční spuštění až po roce 2028. Vzhledem k tomu, že Čína stihla vypustit první 6G satelit v polovině listopadu loňského roku, tak můžeme z tohoto koutu světa očekávat úvodní poznatky.

6G 864x561x

Zdroj: Counterpointresearch.com

Zdroj: counterpointresearch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Petr Komárek

15. 2. 2021, 9:36

Skvělé. Proto naše vláda odsouhlasí, že 5G síť v Česku není potřebná a proto zavede rovnou 6G !!! Však on to Miloš v Číně vyžebrá.

6G? Cinanom hrabe. Nikto to nikdy v plnom vykone v sucastnom diani vo svete nevyuzije. Budu sa vsade chvalit, ale bude to v ramci vyskumu. Si myslim

Roman Praslička

15. 2. 2021, 12:12

Dnes asi ne. Ale díváš se na to moc uzkoprse

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat