Dotekomanie.cz

Android 12 se graficky změní, první snímky obrazovek k dispozici

Android

Zdroj: Google

V horizontu dnů nebo týdnů očekáváme uvedení první vývojářské verze Androidu 12, díky čemuž se dozvídáme, co bude obsahovat stabilní varianta, až vyjde v druhé polovině tohoto roku. Již nyní se objevují náznaky, co asi očekávat, ale dnes zde máme ukázku změny vzhledu prostředí čistého Androidu bez jakékoliv nadstavby.

I nový widget

Google zřejmě již rozeslal patřičné materiály výrobcům, aby věděli, na co se připravit. Web XDA Developers obdržel snímky obrazovek Androidu 12 Developer Preview z dokumentu, zřejmě z Compatibility Definition Document (CDD). Zatím nelze s absolutní jistotou říci, že obrázky jsou pravé, ale ale v XDA mají dostatek informací k tomu, aby je mohli brát za legitimní.

První si zřejmě všimnete samotné barvy, ale u ní bychom se pozastavili. Android 12 dostane podle dosavadních informací větší možnosti úpravy vzhledu, takže bude možné měnit barvu prostředí z větší palety barev. Barvu na snímcích níže berte jen orientačně. Co je ale určitou změnou, je posun v oblasti soukromí. Na snímcích jdou vidět indikátory pro používání senzorů a periferií samotné smartphonu.

Zdroj: xda-developers.com

Že mobil něco aktuálně používá, bude indikovat skrze malou zelenou tečku u hodin. Pravděpodobně po kliknutí na ni se ukáží ikony reprezentující to, co je aktuálně používáno. Na snímcích níže máte ukázáno používání mikrofonu a kamery.

Zdroj: xda-developers.com

Dle snímků máme očekávat také nový widget, který bude shrnovat veškerou komunikaci, možná jen ty nepřečtené. Odhadujeme, že se bude jednat o součást implementace bublin pro jednotlivé chaty. Widget by měl pak vše shrnovat a zobrazit na domovské obrazovce.

Zdroj: Zdroj: xda-developers.com

Jde také vidět větší zakulacení některých prvků, případně jiné grafické úpravy. Zatím nelze jednoznačně říci, že takto bude vypadat Android 12. Jednak snímky obrazovek nejsou potvrzeny a také vývojářská verze prochází změnami i během veřejného testování.

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version