Xiaomi si pohrává s ohebnými smartphony

Xiaomi si pohrává s ohebnými smartphony
2021-01-10T15:00:39+02:00
• 10. 1. 2021

Zdroj: Xiaomi

Xiaomi se nebojí udělat smartphone, který vybočuje z řady. Poslední takovou významnou ukázkou může být model Xiaomi Mi Alpha. Firma také pracuje na technologii ohebných mobilů, ale zatím jsme se nedočkali jakéhokoliv funkčního konceptu nebo modelu určeného pro prodej. Možná tento rok se objeví první novinka.

Několik variant

V roce 2019 Xiaomi ukázalo, na čem pracuje, ale ani po uplynutí takové doby zde nemáme ani jeden finální produkt. Vzhledem ke snažení společnosti se dá odhadovat, že bychom se mohli dočkat tento rok. Xiaomi si totiž nechalo patentovat několik různých designů případného mobilu se skládacím displejem.

Jsou zde dvě kategorie. Nejvíce patentů míří do zařízení, která suplují díky své konstrukci tablet. Jdou rozložit, díky čemuž se nabídne větší plocha pro práci. Níže jde vidět, že jsou zde dva koncepty, které mají dva větší displeje, přičemž menší poslouží i pro běžné ovládání. U dvou dalších se nabízí jen malý sekundární displej, zřejmě jen pro dodatečné informace. Pokud bychom se něčeho takového dočkali, asi by se jednalo jen o tablety, nikoliv o mobily.

Xiaomi Large Screen Foldable Smartphone Design Patent 02 1440x920x Xiaomi Large Screen Foldable Smartphone Design Patent 01 1440x920x Xiaomi Large Screen Foldable Smartphone Design Patent 04 1440x920x Xiaomi Large Screen Foldable Smartphone Design Patent 03 1440x920x

Zdroj: letsgodigital.org

Xiaomi si pohrává i se smartphony, tedy mobily, které půjde složit do menší podoby. Buď se nabídne menší displej ve složeném stavu, případně větší plocha. Samozřejmě v těchto patentech můžete vidět podobnosti s modely, které jsou již nyní na trhu. Spíše je otázkou, kterou cestou nakonec Xiaomi půjde.

Xiaomi Clamshell Foldable Smartphone Design Patent 01 1440x1040x Xiaomi Clamshell Foldable Smartphone Design Patent 02 1440x1040x

Zdroj: letsgodigital.org

Zdroje: nl.letsgodigital.org, gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat